logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Spikeless golfschoen Duca del Cosma handig op golfreis


Liefhebbers van het KLM Open kennen het golfmerk Duca del Cosma waarschijnlijk wel. De laatste twee afleveringen kleedde dit merk de 1200 vrijwilligers met schoenen en kleding. De spikeless golfschoen van Duca del Cosma is handig op golfreis. De eigentijdse modellen zijn namelijk ook goed te gebruiken als sneaker. Op uitnodiging van Duca del Cosma brachten wij een bezoek aan hun hoofdkantoor in Breukelen en konden daar en passant ook nog even 9 holes op Pebble Beach golfen.

Als golfers gevraagd wordt welke topbaan in Amerika ze graag willen spelen, dan volgt vaak als antwoord; Pebble Beach Links. Dė golfbaan voor de rijken. Dat kan niet anders want een rondje kost algauw 500 dollar. Voor de meeste golfers dus net weggelegd. Toch kan je deze magische golfbaan spelen. Op de golfsimulator dan. Pebble Beach spelen op een golfsimulator is hartstikke leuk. Je wordt niet moe van al die kliffen beklimmen, sla je je bal in de Pacific, dan is het zelfs mogelijk hem eruit te slaan en waarschijnlijk scoor je stukken beter dan in het ‘eggie’. Maar dit stukje gaat vooral over het golfmerk Duca del Cosma.

De NVGJ (Nederlandse Vereniging Golfspelende Journalisten) speelt de komende weken de Duca Golf Experience 2020. Elke keer een flight van 4 golfers. Hoe3el veel journalisten op de mooiste golfbanen spelen, is Pebble Beach toch wel een cadeautje.
De NVGJ (Nederlandse Vereniging Golfspelende Journalisten) speelt de komende weken de Duca Golf Experience 2020. Elke keer een flight van 4 golfers. Hoe3el veel journalisten op de mooiste golfbanen spelen, is Pebble Beach toch wel een cadeautje. (Foto van Ruud Taal)

Unieke ontwerpen

Duca del Cosma is in 2004 opgericht door de Italiaanse ontwerper Baldovino Mattiazzo en zijn Duitse vrouw Antje Elle, beiden gepassioneerde golfspelers. Zij vonden het tijd voor een drastische vernieuwing van het concept golfmode. Sinds hun eerste collectie werd gelanceerd heeft het merk jaarlijks talloze prijzen ontvangen. Niet alleen voor de unieke ontwerpen, maar ook vanwege de radicale technische innovatie, zoals de introductie van de spikeless golfschoen in 2006.Voor golfers die graag op golfvakantie gaan een uitkomst. De veelal hippe schoenen zijn ook te gebruiken als sneaker en dat scheelt een paar schoenen in de bagage. Sleutel tot het succes van het merk, volgens Baldovino: “In mijn ontwerpen combineer ik het Italiaanse gevoel van schoonheid met Duitse precisie ”.

Wereldwijd succes

Het bedrijf werd in 2016 overgenomen door Frank en Caroline van Wezel, nadat Frank zijn aandelen in de beroemde schoenenmerken Hi-Tec en Magnum had verkocht. In de 40 jaar dat hij zijn bedrijven leidde, waren deze goed voor ruim 250 miljoen USD omzet in meer dan 85 landen. Zijn kennis van de industrie heeft een grote bijdrage geleverd aan de verdere ontwikkeling en het wereldwijde succes van Duca del Cosma.

Eigenaren van golfmerk Duca del Cosma Caroline en Frank van Weezel.(Foto van Ruud Taal)

Frank van Wezel heeft bovendien een bijzonder goed gevoel voor klanttevredenheid. Dit gaat zelfs zover dat zijn persoonlijke e-mailadres te vinden is in elke schoenendoos die wereldwijd over de toonbank gaat. Met de feedback van zijn klanten gaat Frank vervolgens zelf aan de slag om de kwaliteit en service verder te verbeteren.

Oprichter nog steeds betrokken bij bedrijf

Ondanks de internationale ambities van het merk en de constante ontwikkeling van nieuwe collecties, is Duca del Cosma altijd zichzelf gebleven. In zijn huidige functie als creatief directeur waakt oprichter van het bedrijf Baldovino Mattiazzo nog altijd over het DNA van Duca del Cosma; oog voor detail met een vleugje dolce vita. Vanuit het hoofdkantoor langs de snelweg A2 bij Breukelen, gaat de mondiale opmars van Duca del Cosma gestaag verder. Het bedrijf heeft inmiddels wereldwijd in meer dan 30 landen vestigingen en heeft eigen kantoren geopend in het Verenigd Koninkrijk, de VS en Zuid-Afrika.

Meer informatie op ducadelcosma.com.

21-06-2020