logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Incoming-toerisme in Duitsland weer opgestart


Nu de meeste Europese landen hun grenzen weer hebben geopend, lanceert de Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT) haar campagne 'Germany - Dreams Become Reality' met de hashtag #GermanyAwaitsYou om voor het eerst na een Europese lockdown van drie maanden Duitsland weer te promoten als vakantieland voor de zomer. Ook voor golfers.

“Met deze campagne geven we een sterk signaal af aan onze Europese bronmarkten en houden we rekening met het feit dat we weer vrij mogen reizen in Europa. Door de coronacrisis stellen klanten nieuwe eisen aan kwaliteit, duurzaamheid en waarde”, aldus Petra Hedorfer.

Golfbanen verruimen regels

Op onze vraag hoe het met de golfbanen gesteld is krijgen we van het DZT de medeling dat de golfbanen in Duitsland zijn heropend. “Het is toegestaan om in flights van twee personen te spelen, maar het is absoluut noodzakelijk om vooraf online starttijden te reserveren. Dit geldt natuurlijk ook voor greenfeespelers. Starttijden worden om de 10 minuten uitgegeven. Sinds deze week is het ook mogelijk om 3- of 4-ballen te spelen. Verder is de regel dat maximaal twee verschillende huishoudens samen mogen spelen, afgeschaft. Natuurlijk is alles onderworpen aan de hygiënevoorschriften en de 1,5 m afstand. Het is niet nodig om een mondkapje te dragen”, aldus het DZT die tot slot adviseert met de golfbanen zelf contact op te nemen omdat er verschillende regels kunnen gelden tussen de individuele golfclubs, maar over het algemeen is dit de huidige stand van zaken.

www.germany.travel

22-06-2020