logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

We kunnen weer golfen in TsjechiŽ


TsjechiŽ heeft onlangs haar grenzen geopend voor vakantiegangers uit bijna alle EU-landen, waaronder ook Nederland. Er is geen coronatest nodig en toeristen kunnen vrij reizen door het land. Accommodaties, campings, bezienswaardigheden en horeca zijn sinds mei geopend.

Ook de golfbanen zijn weer open voor toeristen. Er zijn geen restricties.
Pin High heeft een paar leuke golfarrangementen in TsjechiŽ. Kijk op Pinhigh.nl.

Zonder coronatest

De Tsjechische overheid heeft bekend gemaakt dat toeristen uit bijna alle EU-landen weer op vakantie mogen naar TsjechiŽ. Ook Nederland behoort tot de landen die toegestaan zijn zonder een verplichte coronatest. Het reisadvies van het Nederlands Ministerie van Buitenlandse Zaken voor TsjechiŽ is aangegeven als geel, wat betekent dat vakantiereizen mogelijk zijn maar er wel gelet moet worden op veiligheidsrisicoís. TsjechiŽ is in verhouding met andere Europese landen minder hard getroffen door het coronavirus en had het virus redelijk snel onder controle. Na een complete lock-down werden in mei de maatregelen langzaamaan versoepeld in het land. Horecagelegenheden mochten open en ook attracties, bioscopen en bezienswaardigheden mochten hun deuren openen. Ook werd het weer toegestaan om naar zwembaden en wellness centra te gaan. Accommodaties en campings zijn vanaf 25 mei geopend. Op dit moment zijn alleen nog mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer, openbare binnenruimtes en bij grote evenementen. Evenementen zijn toegestaan tot 2.500 personen met een verdeling van maximaal 500 personen in ťťn ruimte. Ook wordt in TsjechiŽ aangeraden om 2 meter afstand met elkaar te houden. In musea en galeries is dit verplicht. Restaurants zijn tot 23.00 uur open, de terrassen hebben latere sluitingstijden.
Op ruim een half uur rijden vanuit Praag ligt Praha Karlstejn Golf Club. In golferskringen is deze golfbaan minstens zo bekend door het in de nabijheid gelegen kasteel .


Herstart toerisme

Sinds mei vliegen KLM en CzechAirlines vanaf Amsterdam regelmatig naar Praag. EasyJet zal vanaf eind juli de vluchten van Amsterdam naar Praag herstarten. De vlucht naar Praag duurt slechts vijf kwartier, maar ook met de auto is TsjechiŽ uitstekend te bereiken. Naar TsjechiŽ is het ongeveer 900 kilometer rijden. Autoreizigers kunnen de grens oversteken via Duitsland, Oostenrijk en sinds kort ook Polen. Dat TsjechiŽ Nederlanders weer toestaat is voor veel Tsjechische regioís positief nieuws. Vooral in Zuid-Bohemen en Noord-Bohemen zijn Nederlanders belangrijke vakantiegasten.

Tsjechische vakantiebestemmingen

TsjechiŽ heeft een gevarieerd landschap. Er zijn bergen, bossen, meren, glooiende velden en prachtige natuurgebieden met zandstenen rotsformaties. En, niet onbelangrijk, het land heeft ook veel golfbanen. Zo ligt op ruim een half uur rijden vanuit Praag Praha Karlstejn Golf Club. In golferskringen is deze golfbaan minstens zo bekend door het in de nabijheid gelegen kasteel. De plaatjes die geschoten kunnen worden vanaf de golfbaan met het kasteel op de achtergrond zijn werkelijk fantastisch. In het kader van de promotie van golf in TsjechiŽ, waaraan terecht veel aandacht wordt gegeven, ontbreekt daarom ook nooit een dergelijke foto. Zowel het kasteel als de baan zijn een bezoek zeker waard. Maar TsjechiŽ kent veel meer mooie golfbanen. Een overzicht van de golfbanen vindt u op Golfreiswijzer.nl.

Meer info over TsjechiŽ zelf op:www.visitczechrepublic.com.

03-07-2020