logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Ook Ryder Cup afgelast en schuift door naar 2021


De PGA of America, Ryder Cup Europe en de PGA Tour hebben vandaag gezamenlijk laten weten dat zowel de Ryder Cup als de Presidents Cup zijn verplaatst en dat ze nu een jaar later zullen worden gespeeld dan oorspronkelijk gepland.

De 43e Ryder Cup, gepland voor de week van 22-27 september in Whistling Straits in Kohler, Wisconsin, is verplaatst naar de week van 21-26 september 2021.
Evenzo wordt de 2021 Presidents Cup, die aanvankelijk was gepland voor 30 september - 3 oktober 2021 in de Quail Hollow Club in Charlotte, North Carolina, nu gespeeld op 19-25 september 2022.

De beslissing om de Ryder Cup te verzetten, werd genomen op basis van begeleiding van de Centers for Disease Control and Prevention, en in samenwerking met de staat Wisconsin en Sheboygan County. De gezondheid en het welzijn van de golfers en alle andere betrokkenen is topprioriteit. Als deze niet gewaarborgd kan worden door het coronavirus is de enige juiste beslissing het mega-event uit te stellen.
De beslissing om de Ryder Cup een jaar op e schuiven heeft ook gevolgen voor de latere ontmoetingen. Die schuiven ook een jaar op. Rome 2022 wordt Rome 2023. Latere ontmoetingen zullen vanaf nu in de oneven jaren plaatsvinden.

08-07-2020