logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

SloveniŽ weer open voor Nederlandse toeristen


Sinds begin juli kunnen inwoners van Nederland en BelgiŽ weer zonder enige hindernis of quarantainemaatregelen naar SloveniŽ afreizen. Ook de golfbanen zijn weer open. En dat is goed nieuws voor golfers die graag op buitenlandse golfbanen spelen.

Nederland is voor SloveniŽ een belangrijke toeristische markt. Voor golftoerisme geldt dat minder. De Nederlandse golfers heeft het land met haar prachtige golfbanen nog niet echt gevonden. Dat kan de komende tijd anders worden. Er is ook onder golfers meer behoefte aan bestemmingen die per auto te bereiken zijn. Op dit moment ben je nooit zeker of je nog terug kan als je per vliegtuig op vakantie gaat. Met een auto is de kans groter dat je nog wegkomt als een land of streek in lockdown dreigt te gaan.

Golfbaan Royal Bled Golf & Country Club SloveniŽ

Golfbanen midden in de prachtige natuur van SloveniŽ

De golfbanen van SloveniŽ behoren tot de mooiste van Europa. Ze bevinden zich in typische landschappen aan de rand van de Pannonische vlakte, tussen wijngaarden en glooiende heuvels, onder bergtoppen en in het idyllische karstlandschap. Vanwege de korte afstanden binnen SloveniŽ kunt u de meeste golfclubs vanuit Ljubljana binnen een uur bereiken.

Bled

Royal Bled Golf & Country Club is de oudste en de grootste golfbaan van SloveniŽ. Het is een echte championship-course, ruim van opzet, hoog van kwaliteit. Daar komt bij dat de baan nagenoeg aan de voet van de (Julische) Alpen ligt wat maakt dat de vergezichten op deze baan zonder meer spectaculair zijn te noemen.

Naast de golfbaan in Bled zijn er nog veel andere golfbanen is dit land. Een ovrzicht is te vinden op www.slovenia.info/golf.
Ook is er een golfbrochure te downloaden op issuu.com/slovenia/docs/golf-slovenia-eng.

Veel meer te zien

SloveniŽ heeft meer te bieden dan alleen golf. Zestig procent van het land is groen en bebost. Het heeft een nationaal park (Triglav), drie regionale parken en 34 landscape parken waar massatoerisme een onbekend fenomeen is.
Ook in Slovenie moeten alle bedrijven die met toerisme te maken hebben zoals hotels, campings, restaurants, attracties en overige toeristische bedrijven de hygiŽne-, routing- en gedragsmaatregelen toepassen. Zij zijn herkenbaar aan de ronde Green & Safe sticker.
Alle informatie daarover is te vinden op www.slovenia.info/.
Green & Safe logo Slovenie

08-07-2020