logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Golfen in de Zwitserse Engadin-vallei


Nu de buitenlandse golftrips weer op de agenda staan, is dit het ideale moment de Engadin-vallei in Zwitserland te bezoeken en daar een spectaculair Alpenrondje te golfen met op de achtergrond de majestueuze bergen en uitgestrekte blauwe luchten.

De Engadin-vallei is een aantrekkelijke bestemming omdat het gebied vanuit elke hoek van Europa makkelijk met de auto te bereiken is, Golfers hoeven eigenlijk alleen maar hun golfclubs in de kofferbak te gooien en naar de vallei te rijden. Verzekerd van de anderhalve meter en niet afhankelijk van vliegtuigen en alle ongemakken van dien. De Engadin-vallei kent ook enkele mooi golfbanen.

Kulm Golf St Moritz's 5th hole

Kulm Golf St. Moritz par 3 golfbaan en het Chesa al Parc terras

Golf wordt al lang geassocieerd met het Kulm Hotel, dat al in 1891 zijn eigen historische par-3 golfbaan heeft aangelegd. Het was een van de eerste golfbanen in Zwitserland is. De 9-holes, par 3 slingert op en neer over heuvels, langs de Olympia Bob Run en het voormalige Olympisch Stadion. U golft door schaduwrijke dennenbossen terwijl u ook geniet van een prachtig uitzicht over het meer van St. Moritz, allemaal op slechts een ijzer-7 van het Kulm Hotel. Kulm Golf St. Moritz is aangelegd op een hoogte van 1.860 meter en is daarmee een van de hoogste golfbanen in Europa). Het bergachtige parcours maakt het tot een fysiek veeleisende golfbaan. De drankjes na afloop van het golfen op het terras van het Chesa al Parc clubhuis zullen des te zoeter smaken. Verder is er geen betere plek om te verblijven dan het iconische Kulm Hotel St. Moritz (www.kulm.com) of het zusterhotel Grand Hotel Kronenhof (www.kronenhof.com) in het nabijgelegen Pontresina.

Engadine Golf Club

Op 10 en 20 minuten rijden van het Kulm Hotel en Grand Hotel Kronenhof liggen Samedan en Zuoz-Madulain de twee golfbanen van Engadine Golf Club. In 1893 was Samedan de eerste 18-holes golfbaan die zijn deuren opende in Zwitserland. Een klassieke, parkachtige golfbaan die voornamelijk in de vallei ligt. Hoewel enkele zacht golvende holes en greens de golfbaan een linkskarakter geven. De brede fairways worden geflankeerd door eeuwenoude, gigantische lariksbomen, waarvan sommige meer dan 700 jaar oud zijn, terwijl een groot aantal waterhindernissen zorgen voor een lastige golfuitdaging.

1st tee Samedan golf course in the Egadine Valley from the clubhouse
Golfbaan Zuoz-Madulain (bij de lokale bevolking gewoon Zuoz genoemd) werd in 2003 geopend en is ontworpen door de beroemde Canadese golfbaanarchitect Les Furber. In tegenstelling tot de golfbaan Samedan, biedt de lay-out op Zuoz een uitdagende combinatie van golvende fairways, hoogteverschillen en aantrekkelijke greens, plus een prachtige omgeving .

Buiten de golfbanen kunnen bezoekers de uitgestrekte Engadin-vallei verkennen via de wandelroutes en mountainbikeroutes, terwijl de talrijke meren volop mogelijkheden bieden voor allerlei watersporten, zoals wildzwemmen, stand-up paddleboarden en kitesurfen. Na een actieve dag in de buitenlucht hebben beide hotels grote luxe spa's en meerdere bars en restaurants om te genieten van een welverdiende R & R.

Golfarrangementen

Het pakket ‘Golf Break’ van het Kulm Hotel begint vanaf CHF 620 (€ 580) pp in een tweepersoonskamer. Het ‘Golf - All in One’ -arrangement van Grand Hotel Kronenhof begint vanaf CH 515 (€ 420) pp in een tweepersoonskamer. Arrangementen zijn op basis van half pension. Greenfees en andere extra’s Reserveren kan telefonisch op +41 81830 30 30 of per e-mail op reserveringen@kronenhof.com. Of kijk op de betreffende websites. www.kulm.com en www.kronenhof.com. Boekingen kunnen t/m eind augustus. Het Kulm Hotel St. Moritz sluit op 6 september 2020, terwijl Grand Hotel Kronenhof tot en met 18 oktober 2020 tot en met 18 oktober 2020 open blijft, waardoor golfers ook kunnen genieten van spectaculaire herfstvergezichten terwijl de lariksbomen van groen naar goud veranderen.

14-07-2020