logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Golfen tussen de meest adembenemende landschappen


Golfen is op dit moment misschien wel ťťn van de meest veilige sporten om te beoefenen. Op zoek naar een nieuwe, veilige en inspiratievolle omgeving om af te slaan, zijn de Portugese Azoren en Madeira aantrekkelijk.

Azoren

De negen eilanden van de Azoren zijn alle van vulkanische oorsprong. De centrale eilanden liggen harmonieus verspreid in de blauwe zee, waar walvissen en dolfijnen gespot kunnen worden. De mooie natuur nodigt uit tot extra genieten van een swing op de golfbanen op de eilanden S„o Miguel en Terceira. Bijvoorbeeld op de Golfbaan Batalha op het eiland S„o Miguel. Dit is een uitdagende 27-holes baan met veel hoogteverschillen (neem een buggy. Het onderhoud is prima.

Golf course Batalha  Azoren

Madeira

Madeira, in het midden van de Atlantische Oceaan, is een toevluchtsoord met prachtige natuur. Twee derde van het grondgebied is beschermd natuurgebied en de bontgekleurde exotische bloemen zijn bijna iconisch te noemen. De eilanden hebben het hele jaar door aangename temperaturen die perfect zijn voor het golfen. De twee eilanden, Madeira en Porto Santo beschikken over drie golfbanen en een uitgebreid aanbod aan overnachtingsmogelijkheden, ontspannings- en wellnessfaciliteiten om de golfspelers te verwennen.
Niemand minder dan Severiano Ballesteros tekende de 18-holes baan van Porto Santo die in 2004 werd geopend. Op de buitenmuur van het clubhuis prijkt zijn silhouet met daaronder de tekst ĎDesigned by Seve Ballesterosí. Uitkijkend over de baan zie je direct SEVE op een heuvel geschreven met witte stenen. Dat het maar duidelijk is: Seve Ballesteros is hier de eeuwige held! Dat is voor ons toch heel wat beter te accepteren dan die verering van Ronaldo.

Niemand minder dan Severiano Ballesteros tekende de 18-holes baan van Porto Santo die in 2004 werd geopend. (Foto en Copyright: Bert van der Toorn)
De baan is verdeeld in de South Course en de North Course. South loopt via de eerste holes naar beneden, richting de beroemde zandstranden die in de verte te zien zijn. Lekkere lange holes waar je wel echt op de fairway moet blijven en enkele kleine maar strategisch geplaatste waterpartijen vormen een heerlijke opwarmer voor al het moois dat de North Course te bieden heeft.

Overzicht van de golfbanen op de Azoren en Madeira vindt u op www.golfreiswijzer.nl.

Ook op de golfbanen in Portugal wordt gelet op de strikte naleving van de Corona
veiligheidsmaatregelen. Zo heeft de FPG-Portugese Golf Federatie de volgende regels opgesteld. Meer informatie op www.fpg.pt

21-07-2020