logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Duca del Cosma’s King Cheetah golfsneaker


Caroline van Weezel van het golfmerk Duca del Cosma adopteerde afgelopen winter in Zuid-Afrika een King Cheetah welpje die de naam – hoe kan het anders – Duca kreeg. Vervolgens heeft de Italiaanse ontwerper Baldovino Mattiazzo de King Cheetah ladies sneaker ontworpen. Door de sneaker te kopen steunt u automatisch het Hoedspruit Endangered Species Centre waar de King Cheetah’s worden opgevangen.

‘Afrika lover’ en schoenenproducent Caroline van Wezel bezocht in januari 2020 het opvangcentrum voor dieren in Hoedspruit, grenzend aan het Kruger Park in Zuid-Afrika.
In het ‘Hoedspruit Endangered Species Centre’ (HESC) zag Caroline voor het eerst de zeldzame en prachtige King Cheetah en leerde zij over het speciale fokprogramma om de soort in stand te houden. Tijdens de coronatijd bedacht zij dat ze iets moest doen dat binnen haar mogelijkheden lag om de zeldzame King Cheetahs en HESC te helpen.
Caroline adopteerde een King Cheetah welp en lanceert de limited edition Duca del Cosma golf & lifestyle sneaker geïnspireerd op de King Cheetah.

De Italiaanse ontwerper Baldovino Mattiazzo de King Cheetah ladies sneaker ontworpen. Door de sneaker te kopen steunt u automatisch het Hoedspruit Endangered Species Centre waar de King Cheetah’s worden opgevangen. (foto Duca de Cosma)

Bestel de King Cheetah sneaker en steun HESC


De King Cheetah ladies sneaker kost 189,- en is vanaf september 2020 verkrijgbaar bij de betere golf pro shops, Golfdiva en via de webshop www.ducadelcosma.com. Door de sneaker te kopen steunt u automatisch het HESC project.

De zeldzame King Cheetah

De exotisch ogende King Cheetah is één van de zeldzaamste dieren ter wereld. Er zouden nog slechts vijftig dieren op de wereld zijn, waarvan de meeste in een beschermde omgeving leven. Met zijn bijzondere kleuren en tekening dacht men ooit dat de King Cheetah een aparte soort was, alhoewel de King Cheetah hetzelfde dier is als de ‘gewone’ cheetah maar alleen verschilt qua vacht. De King Cheetahs komen nog voor in Zimbabwe, Botswana en in het noorden van Zuid-Afrika.

Een ode aan de King Cheetah

Na haar bezoek aan HESC adopteerde Caroline een King Cheetah welpje die de naam – hoe kan het anders – Duca kreeg. Duca groeit liefdevol op in het opvangcentrum in Zuid-Afrika waar zij hopelijk, als ze volwassen is, zelf ook voor het bijzondere nageslacht gaat zorgen. Vervolgens heeft de Italiaanse ontwerper Baldovino Mattiazzo (grondlegger van het merk Duca del Cosma) een ode gebracht aan de zeldzame King Cheetah met een speciale golf & lifestyle sneaker. De schoen is gebaseerd op het Marquessa model waarvan de zool doet denken aan de voetkussens van de cheetah. Deze zool geeft extra grip en stabiliteit dat nodig is op de golfbaan. Het chique zwarte lakleer en het safari beige suède symboliseren de kleuren van de King Cheetah. De schoen is waterdicht, net zoals alle andere golfschoenen van Duca del Cosma en er wordt alleen maar gewerkt met Italiaanse leersoorten. Uiteraard is bij de productie van deze schoenen geen echte Cheetah huid gebruikt. Alle damesschoenen met een animal print krijgen een speciaal leaflet in de schoenendoos waarop het totale overzicht van animal-printed schoenen staat en waar een korte uitleg wordt gegeven over de keuze om HESC te steunen.

Afrika lover’ en schoenenproducent Caroline van Wezel bezocht in januari 2020 het opvangcentrum voor dieren in Hoedspruit, grenzend aan het Kruger Park in Zuid-Afrika. In het ‘Hoedspruit Endangered Species Centre’ (HESC) zag Caroline voor het eerst de zeldzame en prachtige King Cheetah. (foto Duca del Cosma)Over HESC in Zuid-Afrika

Het Hoedspruit Endangered Species Centre (HESC) is gestart door de Zuid-Afrikaanse Lente Roode die vanaf 6 jaar is opgegroeid met wees cheetahs. HESC is een unieke Zuid-Afrikaanse natuurvoorziening die zich richt op het behoud van zeldzame, kwetsbare en bedreigde diersoorten. HESC is het levende bewijs dat mensen een verschil kunnen maken voor het voortbestaan van de planeet en haar dieren.

Over Duca del Cosma


In 2004 introduceerde het golf fashionmerk Duca del Cosma de eerste de spikeless hybride golfschoen die ook buiten de golfbaan gedragen kan worden. De designs en leersoorten zijn Italiaans en de productie vindt plaats in Europa. In 2016 is het merk gekocht door Frank van Wezel en zijn echtgenote Caroline, nadat zijn succesvolle sportschoenenbedrijf Hi-Tec Sports was verkocht aan een Amerikaanse investeerder. Inmiddels zijn de golf en lifestyle schoenen van Duca del Cosma in 30 landen verkrijgbaar en hebben zij eigen kantoren in Engeland, Zuid-Afrika en sinds kort ook in North Palm Beach, Florida in Amerika. Het internationale hoofdkantoor met showrooms is gevestigd langs de A2 in Breukelen en is duidelijk herkenbaar aan de grootste golfschoen van Europa die voor de deur staat en de enorme golfbal op het dak. Customer Relations staat hoog in het vaandel, vandaar de persoonlijke boodschap die in elke schoenendoos staat met het persoonlijke emailadres van Frank van Wezel.

30-09-2020