logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Golfen tijdens aangescherpte lockdown


Dinsdag 3 november heeft het kabinet verscherpte coronamaatregelen aangekondigd de vandaag ingaan. Wat betekenen die voor de golfers? De NGF heeft een lijst opgesteld met antwoorden op veelgestelde vragen.
De maatregelen duren voorlopig twee weken.

De belangrijkste nieuwe maatregelen (bovenop die van 14 oktober) voor de golfsport zijn:
 Golfen mag nog in flights van max 2 personen
 Golfles mag doorgaan in groepjes van max 2 personen, exclusief de golfpro.
 Voor jeugd t/m 17 jaar gelden de restricties van max. 2 personen niet.

Al eerder heeft de NGF een routekaart opgesteld voor golfers. Het is een actueel overzicht over dewat wel en iet kan en mag op de golfbaan. Zie NGF.nl. Op dit moment geldt niveau 5, semi-lockdown.
Routekaart Golfen tijden corona

De coronamaatregelen die op 14 oktober zijn ingegaan, waaronder de sluiting van de horeca, blijven van kracht en duren zeker tot half december. Bovenop de maatregelen van 14 oktober gelden vanaf 4 november de bovengenoemde extra maatregelen.
Algemeen blijft de boodschap van het kabinet om de huidige regels na te leven "zodat het land niet op slot hoeft". Het doel van de huidige maatregelen is dat contactmomenten en reisbewegingen beperkt worden. Op die manier wil de overheid bereiken dat het aantal coronabesmettingen daalt.
Volledig overzicht en FAQ over de aanescherpte coronamaatregelen vindt u op: website van NGF.

04-11-2020