logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Efteling Golfpark wordt Golfpark De Loonsche Duynen


Op de website van Efteling.com lazen wij het bericht dat Efteling Golfpark vanaf 1 januari 2021 wordt geŽxploiteerd door de Hollandsche Golfbaan Exploitatiemaatschappij (HGE). Dan verandert ook de naam naar Golfpark De Loonsche Duynen.

Het Efteling Golfpark is al sinds 1995 dť 18-holes golfbaan in Kaatsheuvel. De baan die aan de zuidkant van het attractiepark grenst, werd in de jaren negentig ontworpen door de vermaarde Britse architect Donald Steel. Hij zorgde voor een ontwerp dat deels een linksachtig karakter heeft en deels een parkbaan is. Te midden van 116 hectare natuur vind je een prachtige A-status Championship course vol waterpartijen, bunkers en bossen.

Clubhuis golfpark Efteling (na 1 januari 2021Golfpark De Loonsche Duinen). Copyright Efteling.

In mei 2019 namen de directie en Raad van Commissarissen van de Efteling samen met Stichting Natuurpark de Efteling het moeilijke besluit om te stoppen met de exploitatie van het Efteling Golfpark. Het runnen van een golfpark past niet meer bij de visie.
Na een intensief traject van bijna anderhalf jaar kozen zowel Golfclub Efteling als de Efteling ervoor om het beheer uit te besteden aan de Hollandsche Golfbaan Exploitatiemaatschappij (HGE). Vorige maand stemden de leden van Golfclub Efteling in met dit voorstel. Het gaat om een overname van 10 jaar, de Efteling blijft eigenaar van de gronden en gebouwen van het golfpark. Ukunt de komende jaren dus gewoon vlak naast de Efteling blijven golfen.

Kijk op op efteling.com.

25-11-2020