logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Starttijden Nederlandse golfbanen boeken bij Leadingcourses


Golfclubs die gebruik maken van E-Golf4U hebben nu de mogelijkheid om hun aanbod aan starttijden open te stellen voor de grote en snel groeiende community van onze partner Leadingcourses.com. Elke maand kunnen zo meer dan 400.000 golfers uit binnen- en buitenland bereikt worden.

Geweldig nieuws voor golfclubs die gebruik maken van E-Golf4U – een systeem dat voornamelijk in Nederland gebruikt wordt – en geweldig nieuws voor golfers. Zij kunnen straks namelijk heel eenvoudig zien waar ze nog kunnen spelen en tegen welke prijs. En alles direct veilig thuis afrekenen, waarna ze bij aankomst direct naar de 1e tee kunnen lopen.


Kwestie van durven

De eerste Nederlandse golfclub die zich bij Leadingcourses aansloot was. Golfbaan Westwoud (Westfriese). Andere early adaptors waren o.a. Golfpark De Haenen, Golfclub de Lage Mors en Golfclub Dirkshorn. En, vorige week tekenden weer een paar golfclubs, waaronder Pris d'eau Golf. Binnenkort zijn die banen ook de boeken. Verder zijn er ook al behoorlijk wat toezeggingen voor de komende maanden. Leuk om te zien dat golfclubs nieuwe wegen durven te bewandelen en zich openstellen voor een platform zoals Leadingcourses.

Balans tussen leden en greenfee’ers

Jeroen Korving, COO van Leadingcourses en verantwoordelijk voor de groei van het aantal boekbare golfclubs op het platform licht toe: “Omdat Covid-19 ervoor zorgt dat er beperkt gereisd mag worden, werden wij gedwongen om veel eerder dan verwacht onze aandacht te verleggen naar markten dichter bij huis. Veel golfclubs in Nederland staan wel greenfeespelers toe, maar hun voornaamste inkomsten komen van clubleden. Het is voor hen soms een uitdaging om de juiste balans tussen leden en greenfee’ers te vinden. Bovendien zijn ze niet gewend om een commissie te betalen voor golfers die via een partij als Leadingcourses binnenkomen, iets wat in Zuid-Europa wel erg gebruikelijk is. Omdat we met veel golfbanen goede en langdurige relaties hebben, konden we toch een aantal banen overtuigen om deze uitdaging met ons aan te gaan.”

Wanneer een club zich aanmeldt kunnen ze gebruikmaken van de aanzienlijke community van lokale en internationale golfers die bij Leadingcourses.com zijn aangesloten.

Leadingcourses.com

25-11-2020