logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Golfbaan Welschap stopt ermee


De Eindhovense golfbaan Welschap sluit eind dit jaar de deuren. Volgens de directie is het niet mogelijk om het terrein financieel gezond te houden. In een brief aan abonnementhouders en clubleden is gemeld dat zij nog tot 31 december terecht kunnen op het complex aan de Welschapsedijk.

De familie Van der Leegte van VDL is de nieuwe eigenaar van de gronden van golfbaan Welschap in Eindhoven. Concrete plannen met het gebied zouden er nog niet zijn. Wim van der Leegte is al decennialang een fervent golfer. In 2014 ontfermde hij zich over de Eindhovensche Golf in Valkenswaard, het terrein van de golfvereniging waarvan hij zelf lid was. Nazaten van de Philips-families Otten en Van Riemsdijk wilden ervan af. Van der Leegte hield het golfterrein en het omliggende natuurgebied in stand. De vereniging huurt de golfbaan van hem. Dit scenario lijkt onwaarschijnlijk voor golfbaan Welschap.

Park Welschap

,,De familie Van der Leegte gaat geen golfclub beginnen", maakte een woordvoerder van VDL duidelijk aan het Eindhovens Dagblad. Wat de VDL-familie dan wel voor ogen heeft met het terrein zegt hij niet. ,,Er zijn vooralsnog geen concrete plannen met het gebied.Ē
Een aanwijzing is wellicht de naam ĎPark Welschapí die is gekozen voor de beheersmaatschappij van de familie Van der Leegte die vorige week het bedrijf achter golfbaan Welschap en daarmee ook de gronden heeft overgenomen. Het 50 hectare grote terrein heeft de status landgoed in het kader van de natuurschoonwet. Dat levert belastingvoordelen op in ruil voor behoud van natuurschoon.

Hole 16 Golfbaan Welschap (Foto: Welschap)<br />

01-12-2020