logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Golfelfstedentocht 2021


De Golfelfstedentocht is een driedaags golfevent dat zich afspeelt op 11 Friese golfbanen. Met recht een golfmarathon in de geest van de roemruchte tocht der tochten.
Tijdens deze eerste editie van de Golfelfstedentocht speelt 1 speler alle 11 banen en alle 155 holes voor het goede doel. In 'slechts' ťťn weekend!


Op elk van de 11 deelnemende golfbanen worden activiteiten en voorrondes georganiseerd rondom de Tocht met als doel: Geld ophalen voor het goede doel en golf in Frysl‚n op de kaart zetten.

155 holes op Friese grondgebied

Is het toeval? Of heeft het zo moeten zijn? Op Fries grondgebied liggen 11 golfbanen, waarvan ťťn op dit moment in ontwikkeling, Terschelling. Elf golfbanen, net als de elf steden van Frysl‚n elk met hun eigen karakter en signatuur. Van de historische grandeur van een bosbaan op Lauswolt tot de klassieke linkscours op Ameland, van complexe 18 holes championshipcourses naar hedendaags geliefd pitch & putt. 155 holes natuurschoon en golftechnische uitdagingen.

Getal 11 staat centraal

In 2021 speelt golfpro Auke Hempenius de Golfelfstedentocht op die 11 golfbanen voor het Foppe Fonds. Op 4, 5 en 6 juni zal hij alle 11 golfbanen in Friesland spelen. Hij begint op vrijdag 4 juni om 05.11 uur op de Groene Ster dan naar Pitch en Putt Leeuwarden, Esonstad, Ameland, Terschelling, Koudum, Gaasterland, Appelscha, Burggolf Sint-Nicolaasga BV, Heerenveen, Golfclub Lauswolt en zondagmiddag keert hij terug op De Groene Ster voor de laatste 9 holes. Daarna een Championsdinner van 11 gangen en een veiling met 11 prachtige items. Om 11.11 Pm zal hij Foppe de Haan een check overhandigen met de opbrengst.

Doe ook mee

Auke Hempenius zal het Ďgroteí werk doen, maar ook golfers van de bezochte golfbanen kunnen hun steentje bijdragen. In het voorjaar wordt op elke golfbaan een kwalificatietoernooi gespeeld waarvan de winnaar meespeelt in de vierbal op hun eigen club met een BN-er en een Friese sportheld. Aanmelden daarvoor kan op ik doch mei.

Verdere informatie is ook te vinden op: www.golfelfstedentocht.frl.

Golfefsteden tocht op 11 golfbanen Friesland

Over Foppe Fonds

Het goede doel waar Auke voor golft is het Foppe Fonds. Dit fonds zet zich in voor jongeren voor wie sporten niet vanzelfsprekend is vanwege hun lichamelijke of verstandelijke beperking of omdat hun ouders door financiŽle omstandigheden hun kind niet kunnen laten sporten. Door te sporten en te spelen krijgen kinderen en jongeren energie en levenslust. Door het geven van een bijdrage kan het Foppe Fonds ervoor zorgen dat ze weer stralen en plezier hebben. Zelfs als het allemaal even niet gemakkelijk is: een kind hoort te spelen!
Het Foppe Fonds dankt de naam aan Foppe de Haan en om met zijn woorden te spreken: ĎAls kind wil je natuurlijk sporten. Soms is het bijna onmogelijk en dan helpen wij. Wij maken het onmogelijke mogelijk!í

Meer informatie op www.foppefonds.nl.

10-12-2020