logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Verzekeringen en reizen naar oranje gebied


Op dit moment heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken vanwege het coronavirus voor alle landen een kleurcode oranje of rood gegeven. Met andere woorden reizen naar die landen wordt sterk ontraden als het niet strikt noodzakelijk is. Als u toch op pad gaat bent u niet of minder goed verzekerd.

Iedereen die besluit om naar een gebied met ďernstig veiligheidsrisico'sĒ te gaan, is niet of minder goed verzekerd. Dat verschilt per verzekeraar. De ene dekt niets, een andere verzekeraar besluit niets te vergoeden dat verband houdt met de pandemie maar andere zaken, bijvoorbeeld bij diefstal van een telefoon of fototoestel, wel te vergoeden.

Niet verzekerd

Een negatief reisadvies heeft geen invloed op de vergoeding voor spoedeisende zorg in het buitenland. Als u tijdens uw vakantie in het buitenland een noodzakelijke medische behandeling moet ondergaan, bieden de meeste zorgverzekeringen dekking. Wel goed om te weten is dat de verzekering maximaal de kosten vergoedt die in Nederland gebruikelijk zijn. Hogere kosten kunnen in normale omstandigheden bij de reisverzekering in rekening gebracht worden. Dat kan heel anders liggen als iemand zelf besluit af te reizen naar oranje gebied. Houdt er rekening mee dat die kosten niet vergoed worden. Dat geldt ook voor vervoerskosten voor repatriŽring naar Nederland en extra verblijfkosten doordat u vanwege ziekte of de coronamaatregelen in het land langer in uw vakantiehuis moet verblijven. Dat kan behoorlijk in de papieren lopen. Mocht u toch op vakantie gaan naar een oranje gebied check dan vooral eerst bij uw zorg en reisverzekering wat wel en niet vergoed wordt.

Informatie over reisadviezen en kleurcodes vindt u op www.nederlandwereldwijd.nl
Welke landen hebben welke kleurcode?<br />
Bereid u goed voor als u wilt reizen. Bekijk welke landen kleurcode groen, geel, oranje of rood hebben in het reisadvies.

22-12-2020