logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Goed voorbereid op reis


Reizen in coronatijd ziet er heel anders uit dan u gewend bent. Het is belangrijk goed voorbereid op reis te gaan en goed geÔnformeerd te zijn wat u voor uw reis nodig heeft aan documenten, testen en wat zo meer. Vooral voor vliegvakanties is dat belangrijk. Want als u niet de juiste documenten heeft, kunt u niet mee op de vlucht.


Transavia heeft op haar website een handig overzicht staan wat u per bestemming waar de luchtvaartmaatschappij op vliegt nodig heeft. Kijk op transavia.com.

Houd er overigens rekening mee dat vliegen nu een dure grap wordt door de PCR- en sneltesten die op heen en terugreis verplicht zijn. Vaak wordt door landen ook een reiscertificaat gevraagd waar weer extra kosten aan verbonden zijn. Per persoon kan het testen voor heen- en terugreis oplopen tot Ä 200 tot Ä 250. Er zijn in Nederland diverse commerciŽle partijen die deze testen doen. Een van die partijen is Healthcheckcenters.nl. Bij dit bedrijf kunt u ook groepstesten laten afnemen voor een groep tussen de 2 en 5 personen. Dit scheelt al gauw Ä 25 per persoon.

Goed voorbereid op reis in tijden van corona. (Foto: Pixabay)

Meer informatie is ook te vinden op de website van de Rijksoverheid. Ga naar: Rijksoverheid.nl.

Verder is het ook verstandig na te gaan of en hoe u verzekerd bent als u tijdens code oranje naar het buitenland reist. Dat verschilt per verzekering. Wij schreven daar al eerder over op onze website.

16-02-2021