logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Speel je eigen golftour op Gran Canaria


Op dit moment spelen de golfers van de European Tour op de golfbaan Lopesan Meloneras op Gran Canaria. Een van de mooiere golfbanen van de Canarische eilanden. Bij het kijken naar de beelden van de wedstrijd, waar de Nederlanders overigens de eerste dagen heel goed presteren, moesten wij gelijk denken aan ons bezoek aan Lopesan Meloneras wat jaren geleden. Wij waren toen zeer enthousiast over de golfbaan. Mochten de coronamaatregelen versoepelen, dan is het Gran Canaria zeker een aanrader. De enthousiaste golfer vindt er golfbanen voor elk wat wils.

In de winter, als bij ons de golfcondities een stuk minder zijn, zijn de Canarische Eilanden een gewilde golfbestemming. Op bijna alle eilanden zijn een of meerdere golfbanen te vinden voor een ontspannen golfvakantie. In de zomer is het er overigens ook goed toeven.
Gran Canaria, het grootste eiland van de Canarische Eilanden, heeft negen golfbanen. Een van de mooiere golfbanen ligt aan de kust in het zuiden. Lopesan Meloneras. Het is een prachtige golfbaan. Vooral de holes aan zee zijn indrukwekkend. Die holes zijn ook gelijk de moeilijkste. Altijd de wind in het spel.
Lopesan Meloneras Golf Gran Canaria Canarische Eilanden (Copyright Lopesan Group)

Aandacht bij het spel houden

De golfer die Lopesan Meloneras speelt begint rustig met negen inlandse holes. Om er in te komen. Nou ja, inkomen. Op veel holes is het wel belangrijk om de bal recht te spelen. Afwijkingen naar links of rechts worden gauw afgestraft omdat de baan toch een beetje Ďbolí is aangelegd en bounces de verkeerde kant kunnen opgaan. De back nine lopen langs de kust. Vanaf die holes heb je een prachtig uitzicht op Meloneras. Toch is het verstandiger om de aandacht bij het spel te houden, want het zijn lastige holes en de wind is vaak in het spel. IJzertje meer? Denk goed na voordat je die holes gaat spelen.
Lopesan Meloneras is door Aron Kurby ontworpen en in 2006 geopend. Maar ook in latere jaren is er veel energie gestoken in het op niveau houden van de golfbaan. Met succes, want nu strijkt de European Tour er neer.

Golf is voor veel vakantiegangers een belangrijke reden om naar het Gran Canaria te komen. De grootste groep golftoeristen komt uit de Scandinavische landen en Duitsland. De winter is de belangrijkste tijd voor de golfers, als de thuisbanen niet bespeelbaar zijn door sneeuw of slechte condities. In die periode hebben de golfbanen dan ook een goede bezettingsgraad. Groot voordeel van Lopesan Meloneras is dat het behoort tot een kwalitatief goede hotelgroep. De golfbaan ligt op een paar minuten met de shuttle van het 5 sterren Lopesan Resort Villa del Conde en de 4-sterren resorts Boabab en Costa Meloneras. Gasten van de resorts betalen aanzienlijk lagere greenfees. In het hoogseizoen, (de winter) 92 euro in plaats van 141. In het laagseizoen (zo van mei tot september) liggen die greenfees nog aanzienlijk lager. In die periode is het een stuk rustiger op de golfbanen. Op een of andere manier denken toeristen dat het op Gran Canaria in de zomer snikheet is en te warm om te golfen. Niets is minder waar. Het eiland kent ook in de zomer een mild klimaat. Gemiddeld niet warmer dan 27 graden en er waait altijd een verkoelende wind. Heerlijk weer om te golfen.
Golfers die daar van willen genieten zijn dus een stuk goedkoper uit. Niet alleen de accommodaties zijn aantrekkelijk geprijsd, ook het golfen, kost minder dan de helft.

Meer informatie op| Lopesan.com/en/Golf.

een van de prachtige hole aan zee van Lopesan Meloneras Golf (Copyright Rafael Cabrero Belo)

Luxe Resort

3D Golfvakantie biedt Lopesan Villa Del Conde aan. Dit uitstekende hotel ligt direct aan zee, vlakbij Meloneras Beach en op loopafstand van de duinen van Maspalomas. Het resort is gebouwd in een karakteristieke stijl, wat je het gevoel geeft in een klein dorpje te zijn, met een centraal plein. De golfbaan Meloneras Golf ligt vlakbij en ook Maspalomas Golf is niet ver weg. Het arrangement dat 3D aanbiedt kost vanaf Ä 1.099 pp en is incl. vlucht, Autohuur, 7 nachten verblijf o.b.v. logies en ontbijt, 4 greenfees Meloneras Golf, 1 greenfee Maspalomas Golf.
Meer informatie vindt u op: 3D Golfvakanties

Seaside Grand Hotel Residencia Gran Canaria Canarische eilanden

Super-de-Luxe

Voor golfers die voor extra luxe gaan en een golfvakantie willen van ongekend hoog niveau, tipt Executive Golf Travel het Seaside Gran Hotel Residencia. Dit Super-De-Luxe hotel ligt te midden van een duizend jaar oude palmentuin bij Maspalomas. Dit prachtige hotel kenmerkt zich door villa-achtig bouw in Spaans-Moorse stijl. Met houten balkons en terrassen, nergens meer dan 2 etages hoog, biedt het een ongestoorde vakantierust in een unieke ambiance. Ook op culinair gebied heeft het hotel een reputatie hoog te houden. Meer informatie: 035-5431588 of golf@executivetravel.nl

Meer informatie op: Executive Golf Travel.


Het Beest

Naast Meloneras zijn er nog andere mooie golfbanen op Gran Canaria. Zoals Salobre Golf, niet ver van Maspalomas gelegen en op circa 15 minuten rijden van het strand. De golfbaan heeft twee 18-holes banen. Door een bezoeker van Golfreiswijzer.nl wordt de golfbaan ook wel Het Beest genoemd. In zijn review lezen we: ďVan 'Pain in the Ass' naar 'I Love The Beast'. Toch nog eens geprobeerd. En daadwerkelijk verknocht geraakt aan "La Bestia" (het beest). Salobre is zeer moeilijk, en weinig vergevingsgezind ten opzichte van de andere gemakkelijke toeristische banen in de buurt. Ik ben zodanig verknocht dat ik er zelfs een tweede keer speelde. Dit had ik nooit verwacht. Locaal wordt Salobre Norte omschreven als "challenging". Nou de baan is ťcht moeilijk, maar wel prachtig spel en niet zomaar meppen met de driver, ťcht inschatten en tellen. Strokesaver krijg je erbij. Enorme hoogteverschillen.

Sheraton Salobre Gran Canaria Canarische eilanden

Bij de golfbaan ligt het Sheraton Salobre Golfresort & Spa. Het hotel is gebouwd tegen de rotsen en is spectaculair gelegen hoog boven de twee eigen golfbanen. De vele faciliteiten, het culinaire aanbod en de ligging aan twee 18-holesbanen maken het resort tot een complete vakantiebestemming. Pin High heeft voor golfreiswijzer.nl een aantrekkelijke aanbieding gemaakt. Ga naar: Pin High

La Bandama

De oudste golfbaan van het eiland is Real Club de Golf de Las Palmas. Een oude parel die ook wel "La Bandama" wordt genoemd. Het relatief vochtige klimaat hier zorgt voor een botanische weelde. Panoramische vergezichten vanaf de tees. De golfbaan is bergachtig, met grote hoogteverschillen. Net als bij Meloneras Golf is de wind hier vaak in het spel.

23-04-2021