logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Golfen op de meest historische baan van Zwitserland


Nu buitenlandse golfreizen weer op de agenda staan, is dit het ideale moment om de Engadin-vallei in Zwitserland te bezoeken en daar spectaculaire te golfen met op de achtergrond de majestueuze Alpen en uitgestrekte blauwe luchten. De Engadin-vallei is een aantrekkelijke bestemming omdat het gebied vanuit elke hoek van Europa makkelijk met de auto te bereiken is, Golfers hoeven eigenlijk alleen maar hun golfclubs in de kofferbak te gooien en naar de vallei te rijden.

Er is geen betere plek om te verblijven dan het iconische Kulm Hotel St. Moritz (www.kulm.com) of het zusterhotel Grand Hotel Kronenhof (www.kronenhof.com) in het nabijgelegen Pontresina. Twee luxe grand dames met veel openbare ruimtes en privťterrein om te ontspannen na een bezoek aan een van de drie golfbanen van de regio.Golf wordt al lang in verband gebracht met het Kulm Hotel, dat in 1891 zijn eigen historische golfbaan heeft aangelegd, waardoor het een van de eerste golfbanen in Zwitserland is. De 9-holes, par 3 baan kronkelt heuvels op en af, langs de Olympia Bob Run en het voormalige Olympisch Stadion, door schaduwrijke dennenbossen terwijl u ook geniet van prachtige vergezichten over het meer van St. Moritz, allemaal op slechts een ijzer zeven van het Kulm Hotel. Gebouwd op een hoogte van 1.860 meter (een van de hoogste golfbanen van Europa), maakt de bergachtige lay-out het fysiek veeleisend, waardoor de drankjes na het golfen op het terras van het Chesa al Parc clubhuis des te zoeter smaken!

Engadine Golf Club

Op 10 en 20 minuten rijden van het Kulm Hotel en Grand Hotel Kronenhof liggen Samedan en Zuoz-Madulain de twee golfbanen van Engadine Golf Club. In 1893 was Samedan de eerste 18-holes golfbaan die zijn deuren opende in Zwitserland. Een klassieke, parkachtige golfbaan die voornamelijk in de vallei ligt. Hoewel enkele zacht golvende holes en greens de golfbaan een linkskarakter geven. De brede fairways worden geflankeerd door eeuwenoude, gigantische lariksbomen, waarvan sommige meer dan 700 jaar oud zijn, terwijl een groot aantal waterhindernissen zorgen voor een lastige golfuitdaging.
Buiten de golfbanen kunnen bezoekers de uitgestrekte Engadin-vallei verkennen via de wandelroutes en mountainbikeroutes, terwijl de talrijke meren volop mogelijkheden bieden voor allerlei watersporten, zoals wildzwemmen, stand-up paddleboarden en kitesurfen. Na een actieve dag in de buitenlucht hebben beide hotels grote luxe spa's en meerdere bars en restaurants om te genieten van een welverdiende R & R.

1st tee Samedan golf course in the Egadine Valley from the clubhouse
Golfbaan Zuoz-Madulain (bij de lokale bevolking gewoon Zuoz genoemd) werd in 2003 geopend en is ontworpen door de beroemde Canadese golfbaanarchitect Les Furber. In tegenstelling tot de golfbaan Samedan, biedt de lay-out op Zuoz een uitdagende combinatie van golvende fairways, hoogteverschillen en aantrekkelijke greens, plus een prachtige omgeving .

Golfarrangementen

Greenfees en Reserveren kan telefonisch op +41 81830 30 30 of per e-mail op reserveringen@kronenhof.com. Of kijk op de betreffende websites. www.kulm.com en www.kronenhof.com.

23-06-2021