logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Ladies Open voor Australische Stephanie Kyriacou


Het eerste Ladies Open Golf in Nederland sinds zes jaar is gewonnen door de 21-jarige Australische Stephanie Kyriacou met een score van 270 slagen, 18 onder par. In de derde ronde vestigde de debutante op de Ladies European Tour bovendien een baanrecord op de Rosendaelsche GC in 65 slagen. De Finse Sanna Nuutinen eindigde met 272 slagen als tweede. Beste Nederlandse was de uit Amerika overgekomen Groningse Dewi Weber op de vijfde plaats met 278 slagen.

Het eerste Ladies Open Golf in Nederland sinds zes jaar is gewonnen door de 21-jarige Australische Stephanie Kyriacou © Leo  van de Ruit Na afloop was Dewi Weber tevreden over haar vijfde plaats in Arnhem. “Natuurlijk had ik liever gewonnen, maar dit was goed. Door mijn matige tweede ronde, werd het moeilijk om nog te winnen. Helemaal toen Kyriacou en Nuutinen zo ver uitliepen met hun derde ronde in 65 slagen.”
Weber had bij het ingaan van de slotronde in Arnhem alle remmen losgegooid, omdat zij negen slagen achter stond op de twee leiders Kyriacou en Nuutinen. Zij maakte een eagle en 5 birdies tegenover slechts één bogey, maar toch liep ze slechts één slag in.
Beste Nederlandse was de uit Amerika overgekomen Dewi Weber op de vijfde plaats © Leo  van de Ruit


De bibbers

Kyriacou en Nuutinen gingen nek-aan-nek in de slotronde. De kleine Australische liep uiteindelijk twee slagen weg van de tien jaar oudere Finse. Op de 72ste en laatste hole kreeg zij de bibbers. Met haar tweede slag op de par-4 sloeg zij haar bal diep in het bos. Nuutinen bracht de bal met twee op de rand van de green. Het leek nog heel spannend te worden.
Kyriacou nam veel tijd voor de herstelslag uit het bos. Het werd een slag uit duizenden, want de bal kwam met een boogje op een halve meter van de hole tot stilstand. “Ik was heel nerveus op de laatste hole”, sprak de kampioene, “maar ik wist het toch mooi te redden. Daar ben ik heel gelukkig van.”

Big Green Egg blijft sponsor

Stephanie Kyriacou speelt dit jaar voor het eerst op de Ladies Tour. Zij is een groot talent. Het “Big Green Egg Open” in Arnhem was al haar tweede toernooizege in veertien starts. Eerder won zij, nog als amateur, een toernooi van de LET in Australië. In Arnhem verdiende zij 15 procent van het prijzengeld van 200.000 euro, 30.000 dus.
Volgend jaar wordt het prijzengeld opgetrokken naar 300.000. Big Green Egg blijft hoofdsponsor.

Hole-in-one voor Nederlandse jeugdspeelster

Pasqualle Coffa was de tweede Nederlandse in het eindklassement: 19de. In Arnhem kregen jonge amateurs de gelegenheid mee te spelen met de profs. Sommigen showden hun talent en potentie. De 14-jarige Irisa Kasirin maakte op de slotdag op de vierde hole van de Rosendaelsche een hole-in-one!Ladies European Tour

Zie ook ander artikel over Ladies Open

Tekst en foto's Leo van de Ruit

04-07-2021