logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Nummer 13 van de wereld Louis Oosthuizen naar het Dutch Open


Louis Oosthuizen, winnaar van The Open Championship en zesvoudig runner-up in Majors, speelt mee op het Dutch Open van 16 tot en met 19 september 2021. De 101e editie van dit internationale golftoernooi wordt voor het eerst gespeeld op de baan van Bernardus Golf in Cromvoirt. Dit werd vandaag bekendgemaakt door de toernooidirectie. Ook werd aangekondigd dat TCS (Tata Consultancy Services) de nieuwe partner van het golftoernooi is geworden naast KLM en ING Private Banking.

Het Dutch Open staat bekend als een van de best bezochte golftoernooien van de European Tour waar de beste golfers van de wereld graag willen spelen. Onder andere vanwege de meer dan een eeuw oude historie en de grote namen die op de Dutch Open-trofee staan.

Met publiek

De organisatie bereidt zich voor op een Dutch Open 2021 met publiek. Toernooidirecteur Daan Slooter zegt daarover: “Wij volgen het openingsplan van de Nederlandse overheid en dat ziet er op dit moment heel goed uit. We gaan ervan uit dat het in september 2021 weer mogelijk is om een succesvol, aantrekkelijk en veilig toernooi te organiseren met al onze bezoekers. Vanzelfsprekend met inachtneming van de dan geldende coronamaatregelen.”

Louis Oosthuizen (foto Getty Images)<br />
Louis Oosthuizen (foto Getty Images)

Oosthuizen terug op Nederlandse bodem

Daan Slooter is zeer tevreden met de komst van de gelouterde Zuid-Afrikaan. “Hij is de hoogstgeplaatste speler op de wereldranglijst die niet uit Europa of Amerika komt. Met andere woorden; Louis is een geweldige aanwinst. Dat hij tot de allerbesten van de wereld behoort, bewees Oosthuizen in mei nog maar eens in het PGA Championship door nipt achter Phil Mickelson te eindigen. Daarnaast hebben we ook de sensatie van dit jaar, Garrick Higgo, kunnen vastleggen. Een jaar geleden was Higgo nog nummer 190 van de wereld. Nu staat de ook uit Zuid-Afrika afkomstige speler 39ste op de wereldranglijst en wist hij dit jaar al twee European Tour-events en een PGA-toernooi te winnen.”

Vijf Nederlandse Tour-troeven

Natuurlijk is Joost Luiten, ambassadeur van het Dutch Open, ook van de partij. De kampioen van 2013 en 2016 traint regelmatig op Bernardus en kijkt uit naar ‘zijn’ toernooi. “Ik hoop dat het ook dit jaar op een nieuwe baan zal voelen als thuiskomen”, aldus Luiten. “Ik wil weer vlammen, wat extra’s geven voor het thuispubliek dat er weer mag zijn.”

Nederland heeft de luxe dat het meerdere troeven op de Tour heeft dezer dagen. Darius van Driel, Lars van Meijel, Wil Besseling en Daan Huizing hebben allen het afgelopen jaar bijzonder goede resultaten laten zien en kunnen een serieuze gooi doen naar de titel.

TCS nieuwe partner naast ING Private Banking en KLM

Josu Devasia, Algemeen Directeur TCS Nederland, “TCS is al bijna 30 jaar actief in Nederland. We zijn erg blij om partner te worden van het Dutch Open, een van de meest innovatieve en duurzame golfevenementen van de Europese Tour. Wij geloven dat innovatie ontstaat wanneer verschillende ecosystemen samenkomen en het Dutch Open biedt daarvoor een mooi platform. We willen graag onze technologische knowhow, onze internationale ervaring in het verrijken van sportevenementen en ons ecosysteem van partners inzetten om eennog boeiender Dutch Open te creëren dat bedrijven uit alle gebieden helpt om nieuwe, zinvolle en duurzame partnerschappen op te bouwen.”


<br />
Fotograaf Maarten Ekelaar met vlnr. Daan Slooter (Dutch Open), Harm Kreulen (KLM Nederland), Sabine Riezebos (Bernardus Golf), Steven Sedee (ING Private Banking) en Josu Devasia (TCS)
vlnr. Daan Slooter (Dutch Open), Harm Kreulen (KLM Nederland), Sabine Riezebos (Bernardus Golf), Steven Sedee (ING Private Banking) en Josu Devasia (TCS) (Fotograaf Maarten Ekelaar)

Daan Slooter over TCS

“Digitale techniek is ook in sport een niet meer weg te denken factor. Het is essentieel voor het stimuleren van innovatie en het creëren van een perfect georganiseerd topsporttoernooi en, misschien nog wel belangrijker, we kunnen daarme de fanbeleving nog verder verbeteren. In onze ambitie om een van de meest duurzame en innovatieve sportevenementen op de Europese golfagenda te blijven, zijn we heel blij met TCS aan boord.”
dutchopen.nl

07-07-2021