logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Topspelers en jong talent op Dutch Open 2021


De toernooidirectie van het Dutch Open heeft weer een aantal spelers bekendgemaakt voor de editie van 16 tot 19 september 2021 op Bernardus Golf. Naast de nummer zeven van de wereld, de Zuid-Afrikaan Louis Oosthuizen, komen nu ook zijn landgenoot en negenvoudig Tour-winnaar Branden Grace en viervoudig Tour-winnaar Matt Wallace naar Nederland.

De door toernooidirecteur Daan Slooter aangekondigde spelers vormen een mooie mix van internationale topspelers en jong talent. De Zuid-Afrikaan Grace speelde slechts één keer eerder mee in het Dutch Open, in 2009, in zijn debuutjaar op de European Tour. Twee jaar later won hij vier toernooien in één jaar. Nu is Grace goed voor negen overwinningen op de European Tour en één op de Amerikaanse PGA Tour en is hij een van de premier golfers. Hij is de enige speler die ooit een score onder de 63 heeft behaald in een Major, 62 in The Open van 2017.

Ook aanwezig zal Thomas Pieters zijn. De Belg is viervoudig winnaar op de Tour en heeft al succes gehad in Nederland. In 2015 won hij op de Kennemer. In de laatste editie, die van 2019, eindigde hij in de top-10. Hij miste nog nooit de cut in het Dutch Open. In 2016 speelde hij mee in de Ryder Cup en behaalde vier punten uit vijf wedstrijden. Dit is het record voor een Rookie in het Europese Team. Bernardus Golf is de plek waar Pieters graag oefent, dus hij is bekend met de baan.

De Duitser Matthias Schmid wordt gezien als het grootste Europese talent van dit moment. De voormalige wereld nummer 1 van de amateurs won de Silver Medal tijdens The Open Championship. De Medal wordt uitgereikt aan de beste amateur in de eindrangschikking van het Major. Hij wist een startbewijs te verdienen door twee jaar achter elkaar het European Amateur Championship te winnen. Als amateur en neoprof heeft hij de meerderheid van zijn cuts gehaald.

Louis Oosthuizen
Louis Oosthuizen komt ook naar Dutch Open

Nederland sterk vertegenwoordigd

Naast Joost Luiten, Darius van Driel, Lars van Meijel, Will Besseling en Daan Huizing zijn ook Ralph Miller en Rowin Caron aan de startlijst toegevoegd. Miller won een kwalificatietoernooi van de PGA Holland en Rowin Caron is een carrière aan het bouwen via de PGA Tour Latinoamérica, waar Caron via de Korn Ferry Tour naar de PGA Tour wil klimmen.

Johannes Veerman (USA), heeft een Nederlands en Amerikaans paspoort en is dus ook een beetje van ‘ons’. Deze zomer kende hij een hele goede periode met twee top-10’s en een gehaalde cut in The Open in drie weken achter elkaar. Afgelopen weekend won hij al de Czech Masters.
De komende weken worden meer namen bekend gemaakt.

Dutch Open: We gaan ervoor

Eerder meldde toernooidirecteur Daan Slooter dat de organisatie de huidige maatregelen nog goed moest bestuderen. “Op basis van recente gesprekken tussen organisator TIG Sports, de gemeente Vught en de veiligheidsregio Brabant-Noord is het vertrouwen groot dat het event door kan gaan binnen de geldende corona wetgeving. Op dit moment worden de plannen hiervoor verder uitgewerkt,” aldus Daan Slooter.


www.dutchopen2021.nl

23-08-2021