logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Kristoffer Broberg wint Dutch Open 2021


Na vier zonovergoten dagen op Bernardus Golf, zien zo een 6.500 toeschouwers Kristoffer Broberg het Dutch Open 2021 winnen. Eigenlijk claimde de Zweed deze legendarische trofee al op de voorlaatste dag van het toernooi, op het moment dat hij met een score van -11 en acht slagen voorsprong van de 18de green afliep. Op de laatste dag maakte Broberg het toch nog spannend. Schmid maakt een inhaalslag en speelt een geweldige laatste ronde. Op de elfde hole dreigde Broberg nog ten onder te gaan aan een tripple bogey. Maar met een ‘monstersave’ voor bogey staat de Zweed weer op om uiteindelijk de overwinning veilig te stellen.

Op een tweede plaats eindigt de jonge Duitser Matthias Schmid met een score van -20 en Alejandro Cañizares eindigt als derde op -18. Beste Nederlander is Darius van Driel op een gedeeld vierde plaats met 15 slagen onder par.

Kristoffer Broberg (foto Getty Images)
Kristoffer Broberg (foto Getty Images)

Broberg zijn tweede overwinning

Het is Broberg zijn tweede overwinning op de European Tour. Hij was blij en bijzonder opgelucht: “Ik had het de hele dag moeilijk. Ik voelde me niet op mijn gemak met de bal, maar ik ben blij dat het me gelukt is.”
“De chip-in op 12 veranderde niet echt het momentum omdat ik op 14 met een houten drie in het water sloeg. Maar ik had een geweldige up en down op de 15de dus daar was ik blij mee. Op 17de maakte ik de putt voor birdie. Daar was ik heel blij mee. Het betekent veel voor me, het was zes jaar lang een hel. Drie verschillende operaties aan mijn linkerkant maar nu begin ik terug te komen waar ik hoor te zijn. Ik was zo dicht bij stoppen, het is zo... Ik weet het woord niet, maar het is een moeilijke tijd geweest. Dit is veel groter (dan zijn laatste overwinning in 2015), meer emoties.”
“De eerste paar dagen speelde ik echt goed. Vandaag was ik aan het worstelen zoals in het tussenseizoen. Ik dacht dat mijn acht slagen voorsprong vandaag genoeg zou zijn, maar Matthias (Schmid) speelde echt prachtig golf.”

Darius van Driel (foto Getty Images)
Darius van Driel (foto Getty Images)

Darius van Driel, blij maar niet verrast

De beste Nederlander is Darius van Driel. Hij eindigt met -15 op een prachtige 4e plaats. Hij verdient met deze vierde plek ruim 40.000 euro. Van Driel gebruikte het voordeel van de thuiswedstrijd. Hij legt uit: “Ik had vooraf hoge verwachtingen van dit toernooi. Het is een baan waar je traint en je weet dat je hier kan presteren. Het is geweldig dat ik voor zoveel eigen publiek kan spelen. Hoe meer mensen om me heen, hoe meer ik me kan focussen. Dus superblij met resultaat op dit toernooi.”

De uitslag van het toernooi kunt u vinden op: Europeantour.com

19-09-2021