logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Zoek de zon op, ga golfen op Gran Canaria


Even weg uit ons natte koude kikkerlandje? Op slechts ruim 4,5 uur vliegen ligt het Canarisch eiland Gran Canaria. Het eiland met het hele jaar een heerlijke temperatuur om te kunnen golfen. Zeker in de wintermaanden voelt circa 20 graden Celsius met zon op het gezicht verrukkelijk aan. Laat je verrassen door de prachtige stranden, diversiteit aan plantengroei, de rijke historie, cultuur en gastronomie en de ruime keuze aan accommodaties in alle prijsklassen.

In de omgeving van het in het zuiden gelegen Maspalomas zijn binnen een 10-20 minuten rijden vijf golfbanen te vinden. De zesde baan, de oudste, de Real Club de Golf de Las Palmas– sinds 1891 - ligt noordelijk op zo’n 45-60 minuten rijden vanuit Maspalomas.
Het is een uitdaging om in elk geval drie of vier van de golfbanen te spelen, allen met een geheel eigen signatuur en allen met een andere moeilijkheidsgraad.

Real Club de Golf de Las Palmas

De Real Club de Golf de Las Palmas (volg route Tafira, Santa Brigida, Golf Bandama) is de oudste club in Spanje, met meer dan honderd jaar geschiedenis, opgericht in 1891 en ontworpen door de prestigieuze Engelse architect Mackenzie Ross. Gelegen op slechts 15 minuten van de stad en 25 minuten van de luchthaven, op een hoogte van 400 meter, aan de rand van de Bandama-caldera, een krater van een oude vulkaan. Vanaf de baan heb je prachtige vergezichten over de zee en de spectaculaire ravijnen.
De baan bestaat uit 18 holes par 71, twee putting greens, 1 pitching green en een sfeervol clubhuis met alle faciliteiten en een shop. Vanuit het clubhuis en het terras heb je een mooi uitzicht op een deel van de holes.
De baan heeft smalle fairways en kleine greens. Precisie is nodig om deze relatief korte baan met glooiingen goed te kunnen spelen.
Als je geluk hebt dan ontmoet je Rafael (Rafa) Cabrera Bello, die een actief lid is van de club en opgegroeid is op de Canarische Eilanden. Hij woont tegenwoordig in Maspalomas.

Maspalomas Golf

Maspalomas Golf ligt in het zuiden van het eiland, een van de plaatsen in de wereld met het meeste zonuren per jaar. De baan is omringd door het beschermde duingebied van meer dan 400 are.
De baan met 18m holes, par 73, is vlak – gemakkelijk om te lopen – met mooie waterpartijen en lange, wijde fairways. Een baan die, omdat er altijd zeewind is, zowel voor de lage als de hoge handicapper fijn is om te spelen. De shop is zeker een bezoekje waard. Net als het mooie terras met uitzicht op de baan en de twee verdiepingen tellende driving range. Ook deze baan is ontworpen door Mackenzie Ross.

Lopesan Meloneras (© Lopesan Group)

Lopesan Meloneras Golf

Lopesan Meloneras Golf, ook gelegen in het zuiden van het eiland, ligt aan de Meloneras baai, vlakbij Maspalomas, afslag 50: Pasito Blanco. De baan is fantastisch onderhouden en wordt gekarakteriseerd door de eerste 9 holes met uitzicht op de bergen en de tweede 9- met een aantal linksholes - met vergezichten over de oceaan en het lieflijke haventje van Pasito Blanco. Een baan die voor elke handicapper een uitdaging vormt. Heerlijk om te spelen.

Salobre Golf & Resort

Salobre Golf, ‘een beest van een baan’ volgens een van de spelers. Het is de enige baan met 36 holes op het eiland (New en Old Course). Salobre Golf ligt een beetje ‘in the middle of nowhere’. Komende van Maspalomas rijdend naar Puerto de Mogán ( een must see!) kom je langs de afslag 53, Salobre Golf. Rijd deze weg door een bijna verlaten woestijngebied tot aan een bloeiende oase: Salobre Golf & Resort.
Ik speelde de Old Course en heb genoten van de afwisseling in de holes, de omgeving, uitzichten en vooral de diversiteit in coursemanagement.
Golfen bij het Salobre Hotel Golf Resort & Serenity in Maspalomas, is veel meer dan golfen alleen, want naast de twee mooie banen zijn er goede fine dining restaurants en een wellness center. Ruim voldoende afwisseling om het terrein niet echt af te hoeven gaan.

Anfi Tauro Golf

Anfi Tauro Golf (Mogán, afslag Tauro), ontworpen door Von Hagge, Smelek en Baril, is een droombaan voor elke golfer. Aan de ene kant de kust, de diverse ravijnen naast en door de baan, de waterpartijen en de verlaten uitstraling van een woestijnbaan met cactussen in Arizona, aan de andere kant de vulkaanvormige bergen en de ongelooflijke weelderige bloemenpracht. Hier heb je ogen te kort tijdens het spelen. Is de uitdaging van de 18 holes baan te groot, kies dan voor de par 3 baan, die zeker niet minder is.

Covid

De kleurcode voor het eiland is geel ( 17-12-2021) het coronabewijs (DCC) en een SptH formulier zijn vereist om het Spaanse eiland te betreden. Overal is een mondkapje verplicht en dit wordt streng gecontroleerd.

Kijk voor golfreispakketten naar Gran Canaria op de website van de diverse golftouroperators:
Pin High
3D Golf
Executive Golftravel


Linken naar golfbanen op Gran Canaria

Real Club de Golf de Las Palmas, www.realclubdegolfdelaspalmas.com
Maspalomas Golf, www.maspalomasgolf.net
Lopesan Meloneras Golf, Meloneras Golf
Salobre Golf & Resort, www.salobregolf.com
Anfi Tauro Golf, www.anfi.com

Sonja van de Rhoer ( tekst en foto’s)

17-12-2021