logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Goed golfidee verdient Nederlandse navolging


Bent u dat gezeul met uw golftas op vliegvakantie ook zo zat. In Engeland is een bedrijf, GolfClubsXpress die het vervoer van de golftas regelt. Helaas is het bedrijf alleen in te schakelen als je in Engeland of Ierland woont. Hopelijk staat er in Nederland een vervoerder op die dit idee voor de Nederlandse en Belgische golfmarkt verder wil uitwerken.


Golfvakanties met een vliegtuig brengen als je je eigen equipement meeneemt, veel gedoe mee zich mee. Het begint al met het vergelijken van de prijzen onze website) van wat airlines rekenen voor het vervoer van een golftas. Want daar kunnen grote verschillen zitten.

Bagage in de auto proppen


Als dat een beetje is uitgezocht en de golfreis begint, blijkt de trip naar de luchthaven een heel gedoe. Met 2 personen kan je nog wel je koffers en golftassen in een auto proppen. Het is alleen lastig dat er een vakantieganger op de luchthaven met de hele handel moet wachten totdat de ander de auto naar langparkeren heeft gebracht. Eventueel kan je een dure taxi nemen.
Ga je met meer dan 2 mensen dat is de gemiddelde auto niet of nauwelijks opgewassen tegen zoveel (golf) bagage en kan je beter een taxibus huren.

Hassle Free Golf Trips with GolfClubsXpress - No Credit Card Surcharges or Hidden Fees

Lang wachten op bagage


Op de luchthaven is het vaak ook weer gedoe. Inchecken, aan een andere balie betalen voor de golftas en bij weer een andere balie de golftas inleveren. Op de plaats van bestemming duurt het wachten op bagage en golftas vaak eindeloos lang en dan moet die bagage en golftassen weer in die huurauto gepropt worden die eigenlijk net te klein is.

Het kan anders


GolfClubsXpress bedacht een oplossing. Zij halen een of meerdere dagen voor vertrek je golfequipement van huis op. Per persoon kan tot 27 kilo (clubs, schoenen, ballen, kleding etc) meegestuurd worden. Afhankelijk van de bestemming wordt de bagage binnen 48 of 72 uur op de bestemming afgeleverd. Tegen een meerprijs is zelfs een "Xpress Overnight" dienst beschikbaar. Omdat je binnen die 27 kilo nagenoeg je overige bagage ook kwijt kunt, hoef je zelf thuis alleen nog maar kleren in je handbagage te stoppen, je instapkaarten uit te printen en je kan weg. Je neemt de trein of auto naar Schiphol of andere luchthaven, en daar kan je zo door naar de douane. Dat is nog eens een relaxed begin van de golfvakantie.

In no time in het hotel


Ook ter plekke hoef je niet op de bagage te wachten, die heb je immers bij je, en sta je als eerste bij het autoverhuurbedrijf en binnen no time rijd je, terwijl de andere golfers op twee bagagebanden tegelijk naar hun golfspullen en koffers aan het zoeken zijn, met je huurauto richting hotel waar je golfspullen zijn aangekomen.
De prijs die GolfclubXpress rekent ligt vanaf Ä 60 voor een retour per stuk van 27 kilo. Daar staat tegenover dat er geen bagagetoeslag hoeft te worden betaalt, Het eigen vervoer naar luchthaven goedkoper kan en een kleinere huurauto ter plekke kan worden gehuurd.

Een wereldidee vinden wij. Is hier een markt voor in Nederland?
Wij zijn benieuwd of er animo voor dit soort diensten is.

05-06-2009