logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Golftoerisme Spanje nummer één in Europa


In een van de nieuwsbrieven van het Spaans Verkeersbureau konden wij lezen dat het golftoerisme in Spanje een zeer belangrijke rol speelt binnen het scala van sportief toerisme. Het belang ervan is zowel direct als indirect terug te vinden in de inkomsten uit toerisme. Daarnaast heeft het golftoerisme een belangrijke inbreng op de ontwikkeling van kwaliteitstoerisme, de spreiding van het aanbod en de toename van rentabiliteit van deze toeristische activiteit.Golfbaan Lepe Provincie Huelva spanje<br />
foto via Spaans verkeersbureau van CD Rom deportes Archivo Fotografico de Turespana Spanje, waar vier op de tien inwoners golf speelt, is volgens het Spaans Verkeersbureau leider in Europa op het gebied van golftoerisme. Het marktaandeel ligt ongeveer op 35%. Spanje is de voornaamste golf bestemming voor de Duitsers, Engelsen en Zweden. Volgens de gegevens van het Instituto de Estudios Turísticos (Instituut voor Toeristische Studies) in Madrid kwamen in 2005 in totaal 1.068.982 buitenlandse toeristen naar Spanje om te golfen. Hiervan waren 497.756 Engelsen en 213.227 Duitsers. Cijfers over de Nederlandse Golfers geeft het verkeersbureau niet.
De buitenlandse golftoeristen gaven tijdens hun verblijf in Spanje 1,3 miljoen euro uit. Andalusië, Balearen, Valencia, Canarische Eilanden, Murcia en Catalonië profiteerden het meeste van het golftoerisme.
Er zijn in Spanje in totaal 324 golfbanen. In de komende tien jaar moet dat met nog eens 120 nieuwe golfbanen uitbreiden.

Kenmerken


De golfspelers die Spanje bezoeken zijn echte golfliefhebbers, met een hoge speelfrequentie hebben volgens het onderzoek de volgende kenmerken:
* Verblijft gemiddeld negen dagen in Spanje
* Direct contact met de golfclub
* Verblijft in hotel of appartement
* Reist met vrienden of partner
* Kent de golfbanen via vrienden of familie
* Het klimaat is de voornaamste reden om naar Spanje te gaan
* Aanvullende activiteiten: gastronomie, winkelen en excursies
* Hoogseizoen: maart, april en oktober
* 85% van de golftoeristen keert zeer tevreden huiswaarts

Waardering


De gastvrijheid en de natuurlijke omgeving zijn de aspecten die de golftoerist het meeste waardeert in Spanje. Uit een onderzoek dat men onder golftoeristen in Spanje heeft gedaan, bleek dat hetgeen vooral werd gewaardeerd de aandacht voor de klant was, de kwaliteit van de golfbaan, de teetime-reservering, de prijs van de greenfees, het eten en drinken, de omkleedruimtes op de golfbaan, de buggiehuur en het oefenveld.
De gemiddelde waardering bedroeg 2,75 uit 5.

08-08-2006