logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Mauritius - daar waar de grote namen golfen


Van 12 t/m 14 december speelde de Senior Tour het MBC Tour Championship op golfbaan Constance Belle Mare Plage op Mauritius. Wat maakt dit eiland zo interessant voor golfers?

Het vulkanische eiland Mauritius ligt ongeveer 1800 kilometer ten oosten van het Mozambique in de Indische Oceaan. Met prachtige tropische stranden en natuur is het eiland erg geliefd voor huwelijksreizen. Juli t/m november zijn de droogste maanden, in de zomer, van december t/m maart, valt relatief veel neerslag. De gemiddelde temperaturen zijn 24 graden van juli t/m september en 28 graden van oktober t/m juni. Het eiland heeft echt een tropisch klimaat dat garant staan voor veel groen en dus ook voor mooie groene golfbanen.

De Senior Tour, de afdeling van de Europese Tour waar talloze oud-kampioenen en majorwinnaars spelen, deed half december de Legend Course van Constance Belle Mare Plage aan. Grote namen als Colin Montgomerie, Barry Lane en Ian Woosnam reisden maar wat graag af naar het soms paradijselijk aandoende Mauritius. De Engelsman Paul Wesselingh, de nummer-1 van de ‘order of merit’ van 2013, won het toernooi van landgenoot en oud-Ryder Cupper Barry Lane in een play-off.

De golfbanen

Wie op Mauritius verblijft in het 5-sterren Constance Belle Mare Plage of in het Constance Le Prince Maurice, kan naast de 18-holes Legend Course eveneens gratis genieten van de Links Golf Course, mede ontworpen door Peter Allis.
Le Touessrok Ile aux Cerfs Golf Cours on Mauritius
Naast deze twee banen heeft Mauritius er nog negen, die je vaak versteld zullen doen staan door de pracht, kwaliteit en uitzichten:

- Four Seasons Golf Club in Anahita: 18 holes langs de kust, ontworpen door Ernie Els
- Le Touessrok Ile aux Cerfs: 18 holes door Bernhard Langer op een eigen eiland
- Le Saint Géran: 9 holes met alles erop en eraan. Ontwerp van Gary Player
- Gymkhana Golf Club: oudste golfbaan van Mauritius, ontworpen door Britse leger. Goedkoop maar prima onderhouden.
- Tamarina Golf: 18 holes tussen bergen en zee met fraaie uitzichten
- Paradis Golf Club: 18 holes tussen berg en lagune van een schiereiland
- Golf du Château Bel Ombre: 18-holes championship en 9-holes par-3 baan in het zuiden
- Shandrani Golf: 9-holes par-29 baan langs het strand
- Maritim Golf Course: 9-holes par-29 baan met driving range en putting green

De meeste grote golfvakantiespecialisten hebben Mauritius wel in hun pakket zitten, compleet met reis. Vliegen vanaf Amsterdam gaat echter niet zonder overstap.

Ooit gespeeld op Mauritius? Laat een beoordeling achter op Golfreiswijzer.nl.

17-12-2014