logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Barbados: sportief genieten


Het kleine Caribische eiland Barbados heeft het allemaal: witte stranden, felblauwe golven, heerlijke temperaturen en zeven fantastische golfbanen om uw vakantie compleet te maken.

Barbados is de bestemming bij uitstek om lekker op het strand te liggen met een cocktail in de hand, maar deze voormalige Britse kolonie biedt ook opvallend veel sportieve mogelijkheden die u, naast het golfen natuurlijk, niet mag missen.

Golf

Barbados is niet heel groot, maar beschikt wel over een paar van de mooiste golfbanen ter wereld. Zelfs Tiger Woods maakt regelmatig uitstapjes naar het eiland vanwege de goede golfcondities. Er zijn zo’n 7 golfbanen. De belofte van perfect weer, zachte passaatwinden en enkele van de beste golfbanen ter wereld maken van Barbados een ideale golfbestemming, het hele jaar door. Elke baan is slim ontworpen en wordt deskundig onderhouden. Daarnaast liggen de banen in een adembenemend landschap en bieden ze unieke uitdagingen voor golfers van elk niveau. De meeste golfbanen bevinden zich aan de westkust.
De bekendste golfbaan van Barbados is Sandy Lane, onderverdeeld in The Green Monkey en The Country Club. Twee 18 holes, par 72 golfbanen. Ook beschikt Sandy Lane nog over een 9 holes, par 36 golfbaan, The Old Nine. Sandy Lane is een exclusieve baan die is aangelegd in een oude kalksteengroeve. De rotswanden vormen een dramatisch contrast met de glooiende fairways. ‘Een once in a lifetime ervaring’, zeggen de golfers die er geweest zijn.
Meer informatie op:
- Sandy Lane - The Green Monkey
- Sandy Lane - The Country Club
- Sandy Lane - The Old Nine
The Green Monkey, Golfbaan Sandy Lane op Barbados (foto Sandy Lane)
Informatie over de andere golfbanen op Barbados vindt u op:
- Apes Hill Club
- Barbados Golf Club
- Rockley Golf & CC
- Royal Westmoreland


Heeft u als eens op Barbados gegolft? Laat dan een review achter op onze website. Ga naar www.golfreiswijzer.nl.

Op Barbados is naast golfen, veel meer te doen.

Bushy Park circuit

Barbados heeft een eigen racecircuit en op 17 en 18 mei 2014 vindt daar het Top Gear Festival plaats. De van gelijknamige tv-programma bekende heren Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May zullen alle drie aanwezig zijn om het festival te presenteren. Speciale gasten zijn Formule 1 coureur Lewis Hamilton en Formule 1 teambaas en commentator Eddie Jordan. Kijk voor meer informatie over dit festival op www.topgearfestivalbarbados.com.

Cricket

Cricket vanwege de Britse historie immens populair op Barbados. Het is mogelijk om een professionele wedstrijd bij te wonen in het Kensington Oval stadion, maar om niks van de zon te missen is het wellicht nog leuker om op het strand te kijken hoe de locals cricket spelen in het zand. Een unieke kans om zelf eens een poging te wagen.

Paardenraces

Sinds 1845, nog in het koloniale tijdperk, is de legendarische Garrison Savannah dé locatie voor de 'Sport of Kings' op Barbados: paardenrensport. Er zijn in de Garrison meerdere manieren om de race bij te wonen: vanaf de Grandstand, de Field Stand, Sir John Chandler Stand, of met een beetje geluk vanuit een van de luxueuze skyboxen. Kijk op de website van de Barbados Turf Club voor meer informatie.
Liever wat rustiger aan? Er zijn genoeg mogelijkheden om zelf te paard het eiland te verkennen.

Watersport

Barbados is aan de noord- en oostkant van het eiland gezegend met geweldige golven die professionele surfers van over de hele wereld aantrekken. Er worden regelmatig wedstrijden georganiseerd. Het water aan de westkust is een stuk rustiger en is ideaal om te snorkelen, duiken en te zwemmen.

Algemene toeristische informatie over Barbados is te vinden op www.visitbarbados.nl

31-03-2014