logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Barbados in de belangstelling


Barbados staat al sinds jaar en dag bekend als een bijzondere golfbestemmingen.  Met maar drie publieke 18 holes banen, te weten de Country Club Course van Sandy Lane, de Barbados Golf Club en Royal Westmoreland, kan Barbados zich meten met de beste golfbanen ter wereld. De door Tom Fazio ontworpen Green Monkey course (zie foto) van Sandy Lane is uitsluitend toegankelijk voor hotelgasten.

Het Caribische eiland Barbados is in trek. Het Verkeersbureau van Barbados meldt dat een groeiend aantal mensen het eiland bezoekt. Grote touroperators spelen hier op in door Barbados aan te gaan bieden of hun aanbod uit te breiden. Hopelijk volgen de golftouroperators gauw, want Barbados beschikt over schitterende golfbanen

De populariteit van Barbados is opvallend. Want echt goedkoop is het eiland niet. Barbados is, zo afficheert het verkeersbureau zich, voor mensen die kwaliteit en een authentieke Caribische beleving zoeken. Wie een minder prijzige tropische vakantie wil kan beter naar goedkopere concurrenten in de regio gaan.

Heerlijk klimaat

Barbados is het meest oostelijk gelegen eiland in de Caribbean. Het is niet groot, maar heeft desondanks veel te bieden. Te beginnen met een heerlijk klimaat. De ligging buiten de orkaanzone is een prettige bijkomstigheid. Waar alle andere eilanden in de regio door vulkanische activiteit zijn ontstaan, is Barbados het enige koraaleiland in de regio. De stranden zijn dan ook alles wat van een koraaleiland verwacht mag worden.


Hoge levensstandaard

Barbados is een voormalige Britse kolonie. Dit heeft tot gevolg gehad dat op het eiland een unieke Brits-Afrikaanse mix is ontstaan. De gastvrije bevolking, ook wel Bajans genoemd, spreken Engels en op het eiland wordt links gereden. Sinds de onafhankelijkheid in 1966 bedruipt het eiland zichzelf op uitstekende wijze en heeft het zelfs de hoogste levensstandaard van het gehele Caribische gebied!
Deze welvaart heeft ervoor gezorgd dat Barbados gemiddeld iets duurder is dan de andere Caribische eilanden. Dat geldt ook voor golfbanen. Maar, de golfer krijgt er wel wat voor terug.


Prachtige golfbanen

Het eiland beschikt over schitterende golfbanen. Geen wonder dat in 2006 de wereldkampioenschappen golf hier werden gehouden. De wereldberoemde Country Club Course van het luxe Sandy Lane Resort maakte toen veel indruk op de golfliefhebbers die het kampioenschap volgende via de TV.
Barbados staat al sinds jaar en dag bekend als een bijzondere golfbestemmingen. Met maar drie publieke 18 holes banen, te weten de Country Club Course van Sandy Lane, de Barbados Golf Club en Royal Westmoreland, kan Barbados zich meten met de beste golfbanen ter wereld. De door Tom Fazio ontworpen Green Monkey course van Sandy Lane is uitsluitend toegankelijk voor hotelgasten. Deze golfbanen bevinden zich in goed gezelschap van de 9 holes banen van de Rockley Golf Club en de Old Nine van Sandy Lane. Overige golfmogelijkheden op Barbados worden onder andere aangeboden door Almond Beach Village.

Wining and Dining

Ook op culinair gebied heeft Barbados genoeg te ontdekken. Zeker voor degene die niet van all-inclusive houdt, maar wel van wining en dining is Barbados geschikt. Er is een ruime keuze aan restaurants, van eenvoudig tot top of the bill, van Japans tot Italiaans. De lokale Bajan keuken heeft een fantastische reputatie. Dat er twee restaurants van zo’n klein eiland in de prestigieuze Condé Nast top 50 staan, zegt veel over de kwaliteit van het culinaire aanbod.

Er zijn diverse dagelijkse en snelle verbindingen vanuit Amsterdam via Londen Gatwick naar de hoofdstad Bridgetown met British Airways en met Virgin Atlantic. Vanuit Frankfurt vliegt Condor twee keer per week naar Barbados.

Heeft u al eens op de golfbanen van Barbados gespeeld? Laat dan een review op onze website achter.

Meer informatie over de golfbanen van Barbados vindt u op Golfreiswijzer.nl.

Algemene toeristische informatie over Barbados is te vinden op www.visitbarbados.nl

03-05-2011