logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Ontspannen golfvakantie op Gran Canaria


In de winter, als bij ons de golfcondities een stuk minder zijn, zijn de Canarische Eilanden een gewilde golfbestemming. Op bijna alle eilanden zijn een of meerdere golfbanen te vinden voor een ontspannen golfvakantie. In de zomer is het er overigens ook goed toeven. Wij waren onlangs op Gran Canaria. Een van de in het oog springende golfbanen daar is Lopesan Meloneras dat in het zuiden van het eiland ligt. Een andere mooie golfbaan is Salobre Golf, door bezoekers van Golfreiswijzer.nl ook wel “Het Beest” genoemd.

Veel golfers zoeken in de wintermaanden naar golfbanen waar ze onder heerlijke temperaturen kunnen spelen. Op de Canarische Eilanden zijn er voldoende mogelijkheden. Gran Canaria, het grootste eiland van de Canarische Eilanden, heeft negen golfbanen. Een van de mooiere golfbanen ligt aan de kust in het zuiden. Lopesan Meloneras. Het is een prachtige golfbaan. Vooral de holes aan zee zijn indrukwekkend. Die holes zijn ook gelijk de moeilijkste. Altijd de wind in het spel.
Lopesan Meloneras Golf Gran Canaria Canarische Eilanden (Copyright Lopesan Group)

Aandacht bij het spel houden

Meloneras Golf een ware oasis van palmbomen en meren aan de Meloneras kust, op het meest exclusieve deel van dit eiland. Een 18 holes Par 71 golfbaan met enkele prachtige holes direct aan zee voor een heerlijke verkoelende bries. Maspalomas Golf is omringd door het Nationaal Park the Dunes of Maspalomas. De golfer die Lopesan Meloneras speelt begint rustig met negen inlandse holes. Om er in te komen. Nou ja, inkomen. Op veel holes is het wel belangrijk om de bal recht te spelen. Afwijkingen naar links of rechts worden gauw afgestraft omdat de baan toch een beetje ‘bol’ is aangelegd en bounces de verkeerde kant kunnen opgaan. De back nine lopen langs de kust. Vanaf die holes heb je een prachtig uitzicht op Meloneras. Toch is het verstandiger om de aandacht bij het spel te houden, want het zijn lastige holes en de wind is vaak in het spel. IJzertje meer? Denk goed na voordat je die holes gaat spelen.
Lopesan Meloneras is door Aron Kurby ontworpen en in 2006 geopend.
Cameron Proctor, directeur Golf van de Lopesan Golf Group, vertelt dat er op dit moment veel energie wordt gestoken in het op niveau houden van de golfbaan. Plannen voor verdere uitbreiding van de holes zijn er niet. “Wij vinden het belangrijker,” zegt hij, “om eerst de topconditie van de golfbaan te continueren. Wel zijn er plannen om een nieuw clubhuis te gaan bouwen. Het huidige kleine clubgebouwtje voldoet voorlopig. Maar het is eenvoudig en de golfbaan verdient een meer toonaangevend clubhuis.”

Lopesan Meloneras Golf Gran Canaria Canarische Eilanden (Copyright Lopesan Group)

Mild klimaat

De Canadees Proctor werkt nu zo’n acht jaar voor de Lopesan Group en is verantwoordelijk voor golf. Lopesan is een toonaangevende hotelketen met onder andere hotels op Gran Canaria. Proctor is verantwoordelijk voor het promoten van de golfbanen en het op de kaart zetten van Gran Canaria als golfbestemming. “Golf is”, vertelt Proctor, “voor veel vakantieganger een belangrijke reden om naar het eiland te komen. De grootste groep golftoeristen komt uit de Scandinavische landen en Duitsland. We krijgen ook Nederlanders, maar dat aantal is gering. De winter is belangrijkste tijd voor de golfers, als de thuisbanen niet bespeelbaar zijn door sneeuw of slechte condities. In die periode hebben we bij Lopesan Golf dan ook een goede bezettingsgraad. En, veel van de golfers die hier komen zijn zogenaamde repeaters. Mensen die hier al jaren komen. Groot voordeel van onze golfbaan is dat we een kwalitatief goede hotelgroep achter ons hebben. Op een paar minuten met de shuttle hebben we het 5 sterren Lopesan Resort Villa del Conde en de 4-sterren resorts Boabab en Costa Meloneras. Gasten van onze resorts betalen aanzienlijk lagere greenfees. In het hoogseizoen, (de winter) 80 euro in plaats van 125. In het laagseizoen (zo van mei tot september) liggen die greenfees nog aanzienlijk lager. In die periode is het een stuk rustiger op de golfbanen. Op een of andere manier denken toeristen dat het hier in de zomer snikheet is en te warm om te golfen. Niets is minder waar. Wij kennen hier ook in de zomer een mild klimaat. Gemiddeld niet warmer dan 27 graden en er waait altijd een verkoelende wind. Heerlijk weer om te golfen.”
Golfers die daar van willen genieten zijn dus een stuk goedkoper uit. Niet alleen de accommodaties zijn aantrekkelijk geprijsd, ook het golfen, kost minder dan de helft.

Meer informatie op| Lopesan.com/en/Golf.

een van de prachtige hole aan zee van Lopesan Meloneras Golf (Copyright Rafael Cabrero Belo)

Luxe Resort

3D Golfvakantie heeft een aanbieding voor het Lopesan Villa Del Conde. Dit uitstekende hotel ligt direct aan zee, vlakbij Meloneras Beach en op loopafstand van de duinen van Maspalomas. Het resort is gebouwd in een karakteristieke stijl, wat je het gevoel geeft in een klein dorpje te zijn, met een centraal plein. De golfbaan Meloneras Golf ligt vlakbij en ook Maspalomas Golf is niet ver weg. Het arrangement dat 3D aanbiedt kost vanaf € 1.099 pp en is incl. vlucht, Autohuur, 7 nachten verblijf o.b.v. logies en ontbijt, 4 greenfees Meloneras Golf, 1 greenfee Maspalomas Golf.
Meer informatie vindt u op: 3D Golfvakanties

Seaside Grand Hotel Residencia Gran Canaria Canarische eilanden

Super-de-Luxe

Voor golfers die voor extra luxe gaan en een golfvakantie willen van ongekend hoog niveau, tipt Executive Golf Travel het Seaside Gran Hotel Residencia. Dit Super-De-Luxe hotel ligt te midden van een duizend jaar oude palmentuin bij Maspalomas. Dit prachtige hotel kenmerkt zich door villa-achtig bouw in Spaans-Moorse stijl. Met houten balkons en terrassen, nergens meer dan 2 etages hoog, biedt het een ongestoorde vakantierust in een unieke ambiance. Ook op culinair gebied heeft het hotel een reputatie hoog te houden. Meer informatie: 035-5431588 of golf@executivetravel.nl

Meer informatie op: Executive Golf Travel.


Het Beest

Naast Meloneras zijn er nog andere mooie golfbanen op Gran Canaria. Zoals Salobre Golf, niet ver van Maspalomas gelegen en op circa 15 minuten rijden van het strand. De golfbaan heeft twee 18-holes banen. Door een bezoeker van Golfreiswijzer.nl wordt de golfbaan ook wel Het Beest genoemd. In zijn review lezen we: “Van 'Pain in the Ass' naar 'I Love The Beast'. Toch nog eens geprobeerd. En daadwerkelijk verknocht geraakt aan "La Bestia" (het beest). Salobre is zeer moeilijk, en weinig vergevingsgezind ten opzichte van de andere gemakkelijke toeristische banen in de buurt. Ik ben zodanig verknocht dat ik er zelfs een tweede keer speelde. Dit had ik nooit verwacht. Locaal wordt Salobre Norte omschreven als "challenging". Nou de baan is écht moeilijk, maar wel prachtig spel en niet zomaar meppen met de driver, écht inschatten en tellen. Strokesaver krijg je erbij. Enorme hoogteverschillen.

Sheraton Salobre Gran Canaria Canarische eilanden

Bij de golfbaan ligt het Sheraton Salobre Golfresort & Spa. Het hotel is gebouwd tegen de rotsen en is spectaculair gelegen hoog boven de twee eigen golfbanen. De vele faciliteiten, het culinaire aanbod en de ligging aan twee 18-holesbanen maken het resort tot een complete vakantiebestemming. Pin High heeft voor golfreiswijzer.nl een aantrekkelijke aanbieding gemaakt. Ga naar: Pin High


La Bandama

De oudste golfbaan van het eiland is Real Club de Golf de Las Palmas. Een oude parel die ook wel "La Bandama" wordt genoemd. Het relatief vochtige klimaat hier zorgt voor een botanische weelde. Panoramische vergezichten vanaf de tees. De golfbaan is bergachtig, met grote hoogteverschillen. Net als bij Meloneras Golf is de wind hier vaak in het spel. Direct naast het clubhuis, op de oudste golfbaan van Gran Canaria, ligt het kleinschalige Bandama Golfhotel***. Golftime biedt dit hotel aan. De kamers zijn eenvoudig met uitstekende & persoonlijke service. Het zwembad biedt uitzicht op de Real de las Palmas golfbaan en heuvelachtige omgeving. Het arrangement dat Golftime heeft samengesteld bestaat uit: Transfer luchthaven - hotel v.v., 7 nachten 2-pers, kamer incl. ontbijt, 5x diner, unlimited golf op Real Club de Golf de Las Palmas, Prijs: 579 euro per persoon. Aanbieding geldig van 01-06-2015 tot en met 31-08-2015. Op = Op. Ga naar: Golftime

Golfhotel Bandama Gran Canaria Canarische eilanden

Heeft u de golfbanen van Gran Canaria al eens gespeeld? Laat dan een review achter op onze website. Ga naar: Golfreiswijzer.nl

10-06-2015