logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Golfen op Noord-Cyprus


Het Griekse deel van Cyprus is bij menige golfer bekend. Er liggen een paar prachtige golfbanen. Minder bekend onder de golfers is de golfbaan Korineum Golf & Country Club op het Turkse deel van het eiland. Toch is ook deze golfbaan meer dan de moeite waard. Frank Meijer, een van de bezoekers van Golfreiswijzer, schreef erover.

Het noordelijke deel van Turks-Cyprus is een smalle strook land die wordt begrensd door de zee en een zeer ruige en rotsachtige bergketen het Vijf Vinger Gebergte genaamd. Het landschap wordt bepaald door rotsen, ontelbare olijfbomen en prachtige oleander- en bougainville struiken.
De Korineum Golf & Country Club strekt zich uit aan de voet en op de flanken van dit gebergte en is een ware weerspiegeling van dit landschap.
Het complex bestaat uit een 18 holes baan, ruime oefenfaciliteiten en een par-3 golfbaan. Ook is er een goed geoutilleerde golfshop en een uitstekend hotel met 88 kamers en meerdere restaurants.
Het complex is in april 2007 geopend maar de baan wekt de indruk al vele decennia te bestaan.Bal Consuming

De 18-holes baan is ontworpen door David Hemstock en meet 6.232 meter. Hier en daar is de baan pittig glooiend. De aanleg en lay-out zijn schitterend en alle holes geven uitzicht op de bergen en, of zee. Enkele holes zijn zeer spectaculair. Met name de par-3, vierde hole, over een ravijn, vraagt een flinke carry. De par-5, vijfde hole, met vanaf de tee een scherp verval van ongeveer vijftig meter, biedt een schitterend uitzicht over de wijde omgeving en zee. Het is opletten geblazen bij de par-4, dertiende hole. Hier maakt een gemene verdekt geplaatste waterhindernis een ver shot naar de green erg risicovol.
De golfbaan is voor de gemiddelde golfer prima te spelen en voor de lagere handicappers uitdagend genoeg. Valkuilen zijn de in ruime mate aanwezige grote stekelige struiken in de rough. Een bal hierin, is een bal kwijt. Korineum Golf is daardoor behoorlijk "ball consuming". Het onderhoud van de baan is perfect. De greens zijn schitterend en uitdagend en de bunkers zijn voor alle categorieŽn spelers mooi strategisch geplaatst. Door het glooiende karakter en de gemiddeld vrij hoge temperaturen in Noord-Cyprus is de huur van een buggy zeer aan te bevelen.

Meer informatie

Golfsets, buggy's en trolley's kunnen ter plekke worden gehuurd worden. De greenfees bedragen 85 euro in het hoogseizoen en 60 in het laagseizoen. Voor 9-holes bedragen de greenfees respectievelijk 60 en 35 euro. Buggy's zijn te huur voor 28 euro voor 18 holes en 30 per dag.

Meer informatie over Korineum Golf & Country Club is ook te vinden op:
Golfreiswijzer.nl.
Hier kunt u ook een review over de golfbaan achterlaten.


Noord-Cyprus is vanuit Nederland alleen te bereiken met een tussenstop in Turkije dus de reistijd is aanmerkelijk.

Corendon Vakanties heeft zeer interessante aanbiedingen naar dit resort.


Tekst en fotoís: Frank Meijer

21-07-2015