logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Nieuwe Faldo golfbaan op Cyprus


De layout van Elea Golf Club is fascinerend, mede door het inpassen van volgroeide johannesbroodbomen en olijfbomen. De al eerder genoemde verweerde kalksteen vormt een schitterend contrast met het diepe groen van de fairways en semi-roughs.

Dit najaar wordt in de buurt van Paphos een nieuwe golfbaan geopend. Deze Elea Golf Club, een ontwerp van Nick Faldo, wordt als een van de belangrijkste nieuwe Europese golfbanen van de afgelopen jaren gezien.

De Elea Golf Club in Paphos ligt op zo’n 8 km van de internationale luchthaven en wordt het middelpunt van Elea Estate. Een complex met luxe villa's en appartementen en een hotel met een scala aan eetgelegenheden en uitgebreide spafaciliteiten.

Uniek karakter


De 18-holes golfbaan (Par 71) is aangelegd in een opvallende omgeving boven de Middellandse Zee. De baan is ontworpen binnen een dramatische landschap met imposante uitlopers van verweerd kalksteen die een uniek karakter zullen geven aan de golfbaan.

Bedachtzaam spel


Elea golf Club near paphos on Cyprus. The golf course is a design by Sir Nick Faldo Sir Nick Faldo zelf zegt erover:: "Deze golfbaan heeft de potentie om een centrale rol te gaan spelen om Cyprus tot toonaangevende Europese golfbestemming om te toveren. Toen we de Elea golfbaan ontwierpen, hebben we besloten om de nadruk te leggen op het spelen van bedachtzaam golf, in plaats van “big-hitting” en de golfer zal dan ook voor meerdere strategische keuzes gesteld worden om de baan te ontrafelen."

Ingepast binnen ongerepte natuur


De layout van Elea is fascinerend, mede door het inpassen van volgroeide johannesbroodbomen en olijfbomen. De al eerder genoemde verweerde kalksteen vormt een schitterend contrast met het diepe groen van de fairways en semi-roughs.Ook is Elea Golf Club een zorgvuldig gepland ecologische ontwerp. Elke hole is omgeven door ongerepte natuur. Dat geeft de baan een mediterrane sfeer,

Mooie uitzichten


Elea Golf Club. De nieuwste aanwinst van Cyprus. De baan ligt Vlakbij Paphos en is een ontwerp van golfbaanarchitest en topgolfer Sir Nick Faldo Een 'Eye Catcher'van Elea Golf Club is het clubhuis, dat beschikt over een ondergrondse parkeergarage. Na het inrijden van Elea Estate, worden de bezoekers verwelkomd op een prachtig betegeld plein dat leidt tot het luxe clubhuis voorzien van meerdere terrassen met een mooi uitzicht over de golfbaan en de Middellandse Zee.
Volgens Ross Robertson, directeur van Elea Golf Club, is Elea een echte ‘golfers golfbaan’ . Wij willen de golfers graag de ultieme golfervaring geven vanaf het moment dat ze bij ons de poort door rijden totdat ze weer weggaan.

Op de golfbaan is ook een Golf Academy aanwezig met uitstekende oefenfaciliteiten, zoals driving range, target greens en bunkers, korte oefenholes en een putting green,

Prijzen voor greenfee’s zijn nog niet bekend en ook de website is nog niet in de lucht. Zodra er meer bekend is, zetten wij die gegevens op Golfreiswijzer

30-05-2010