logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Golftas niet meer gratis mee met Cyprus Air


Met ingang van eind maart gaat Cyprus Air flink wat geld vragen voor het vervoer van golftassen. Golfers moeten rekenen op een bedrag van  35 per enkele reis. Een golfreis naar Cyprus met Cyprus Air wordt dus zon  70 duurder. Golftouroperators, maar ook de golfindustrie op Cyprus zelf zijn op zn zachts gezegd onaangenaam verrast door deze move van Cyprus Air.  Het golftoerisme vanuit Nederland naar het eiland is het afgelopen jaar al wat gedaald en een maatregel zoals die nu door Cyprus Air is aangekondigd, zal het golftoerisme geen goed doen, zo denkt men.

Tot voor kort konden golfers hun golftassen gratis meenemen met Cyprus Airways. Met ingang van eind maart gaat deze Cypriotische luchtvaartmaatschappij flink wat geld vragen voor het vervoer van golftassen. Golfers moeten rekenen op een bedrag van 35 per enkele reis.

Een golfreis naar Cyprus met Cyprus Airways wordt zon 70 duurder nu de airline heeft besloten geld te gaan vragen voor het vervoer van golftassen. Golftouroperators, maar ook de golfindustrie op Cyprus zelf zijn op zn zachts gezegd onaangenaam verrast door deze move van Cyprus Airways. Het golftoerisme vanuit Nederland naar het eiland is het afgelopen jaar al wat gedaald en een maatregel zoals die nu door Cyprus Airways is aangekondigd, zal het golftoerisme geen goed doen, zo denkt men.

Alternatief


Alternatieven voor Cyprus Airways zijn er alleen van april tot november wanneer maatschappijen als Arkefly en Transavia naar het eiland vliegen. De tickets die zij aanbieden, liggen gelijk aan of soms zelfs lager dan die van Cyprus Airways. En de kosten die deze lowcost carriers rekenen voor het meenemen voor de golftassen ( 40 per retour) liggen sowieso lager dan die van de Cypriotische airline. Het nadeel van deze maatschappijen is echter dat zij niet in de winter op het eiland vliegen. En juist die periode is, mede door de gunstige temperaturen, populair bij de golfers.

Met KLM geen betere optie


Omdat Cyprus Airways een zogenaamde co-schare met KLM heeft en KLM geen extra kosten voor golfbagage vraagt, hebben wij ook nog even gekeken of het niet interessant is om de vlucht te boeken bij KLM. Voor de perioden die wij checkten, bleek het KLM ticket zoveel duurder dan dat van Cyprus Airways te zijn, dat boeken bij KLM geen betere optie is.
Andere alternatieven zijn vluchten met een overstap op Boedapest of andere Europese luchthavens. Veelal betekent dit een behoorlijke verlenging in reistijd en je kunt je afvragen of dat 70 waard is.

Vooralsnog zit er voor golfers die in de winter naar Cyprus vliegen niet veel anders op dan de extra kosten van 70 te betalen. Wij raden ze echter wel aan om de opties van de andere luchtvaartmaatschappije even na te gaan. Wellicht dat er voor de geplande periode toch een beter of goedkoper alternatief is. Mocht u interessante alternatieven tegenkomen, laat het ons weten.

Wilt u meer weten over wat luchtvaartmaatschappijen rekenen voor het meenemen van golfbagage? Op onze website staat een uitgebreid overzicht van wat ruim honderd luchtvaartmaatschappijen in rekening brengen. Of juist niet, want er zijn nog steeds maatschappijen die de golftas gratis meenemen. Kijk op: golfreiswijzer.nl.

25-01-2011