logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Top rankings voor het Duitse Hardenberg Golfresort


Het Hardenberg GolfResort in Nörten-Hardenberg staat met allebei hun Championship Courses in de top-3 van de 'Leading Golf Courses Tests 2012'.

Hardenberg GolfResort ligt op zo'n vier uur rijden vanaf Utrecht, net boven de universiteitsstad Göttingen. Het resort beschikt over twee Championship Courses: de 'Göttingen Course' en de 'Niedersachsen Course'. De banen werden onlangs uitgeroepen tot resp. de nummer twee en drie van de beste golfbanen van Duitsland van 2012 volgens Leading Golf Courses of Germany. Het oordeel van de jury was duidelijk: 'Uitstekende greens en fairways!'

De test van Leading Golf Courses

Leading Golf Courses werkt met onafhankelijke schrijvers en zo'n 500 geselecteerde testers. Al twaalf jaar lang worden aangesloten golfbanen in Duitsland continu getest op o.a. kwaliteit, waar voor je geld, onderhoud, oefenfaciliteiten, service en catering.

Het gebruikte testmodel werd ontwikkeld door een internationaal onderzoeksbureau. Onderdeel is de zogenaamde 'mysterie test', waarbij gevorderde, anonieme golfers zonder aankondiging de golfbaan gaan testen. Elke baan wordt negen keer per jaar bezocht. Hardenberg, met twee golfbanen, werd in 2012 dus 18 keer bezocht. De testers vullen naar aanleiding van hun ervaringen een lijst in waarbij 100 criteria t.a.v. sterkte en zwakte aan bod komen.

Het doel van de Leading Golf Courses Germany-gemeenschap is om het niveau van golfclubs en -banen en alles wat daarbij hoort op een zo'n hoog mogelijk niveau te krijgen en te houden. Het naleven van de 'Rules of golf', de kledingvoorschriften en de etiquette hoort daar ook bij.

Om lid te worden moet een golfclub eerst een jaar proeflid zijn. Haalt de club in dat jaar een resultaat dat gelijk is aan of hoger is dan het gemiddelde van alle aangesloten clubs, dan kan de club lid worden. Daarbij wordt ook gekeken naar het regionaal belang van de club en de uitstraling.

Trots

Norbert Hoffmann, manager van Hardenberg Golf Club eV, gaf aan dat de testen een fundamenteel onderdeel zijn van hun kwaliteitsmanagement: 'Dit buitengewone resultaat bevestigt onze onderhoudsstrategie. Het wordt een uitdaging voor de komende jaren. We zijn trots dat we bij de allerbeste golfbanen van Duitsland horen en we zullen deze resultaten gebruiken voor de toekomst.'

18-12-2012