logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Golfen in Duitsland; hot bij de dames


Duitsland heeft het hoogste percentage aan vrouwelijke golfers in de wereld. Bovendien ontving ons buurland in 2013 wereldwijd bekeken ook de meeste vrouwelijke golfers uit andere landen.

Volgens het Deutschen Golf Verband is 39% van de golfers in ons buurland van het vrouwelijk geslacht. Onderzoek van het IAGTO (International Association of Golf Tour Operators) leert ons bovendien dat golfende dames uit andere landen in 2013 massaal Duitsland bezochten.

Winston Golf. een van de nieuwere golfbanen van Duitsland die inmiddels in de top 50 van mooiste golfbanen van Europa staat.

Volgens Peter Walton, Chief Executive van IAGTO, is Duitsland altijd al een van de belangrijkste spelers geweest op het gebied van golftoerisme, mede door de aantrekkelijke en goed onderhouden golfresorts en -banen.
Ook op Golfreiswijzer is Duitsland een van de meest bezochte golfbestemmingen.
Voor een overzicht van de regio’s en golfbanen kunnen u terecht op: Golfreiswijzer.nl.

Het echte antwoord op de vraag waarom vrouwen uit het buitenland graag in Duitsland golfen blijft nog onbeantwoord. De zeer actieve houding van Duitse golfreisorganisaties om golf in Duitsland te promoten helpt hier volgens IAGTO wel sterk aan mee.

11-08-2014