logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Heropening Golf International Moyland


Als alles volgens plan verloopt gaat rond 1 juli 2015 Golfresort Schlosss Moyland opnieuw open. Met een nieuwe partij aan het roer en onder een nieuwe naam en formule: Golf International Moyland - Pay-and-Play.

Golfresort Schlosss Moyland werd eind 2013 vanwege een faillissement gesloten. De populaire golfbaan tussen het Duitse Kalkar en Kleve, net over de grens bij Nijmegen, was na een eerder faillissement in handen gekomen van de Nederlander Sander van Gelder. Van Gelder, die ook het Portugese Vale do Lobo groot had gemaakt, had grootste en exclusieve plannen met de baan. Helaas bleken deze plannen niet haalbaar. Begin 2014 toonden enkele investeerders kort interesse, maar tot overname kwam het tot april 2015 niet.

Gelukkig voor de vele Nederlandse liefhebbers van de golfbaan zal volgens de nieuwe plannen de 18-holes golfbaan binnenkort opgeknapt en wel open kunnen. Een Nederlands-Duitse investeringsgroep gaat Golfresort Schloss Moyland weer nieuw leven inblazen, maar wel met een totaal nieuwe visie en naam. Op 1 juli hoopt men de 18-holes te kunnen heropenen onder de naam ‘Golf International Moyland’. Niet duur, niet exclusief, maar goed en vooral toegankelijk voor iedereen. De formule die zal worden gehanteerd is ‘Pay-and-Play’: je komt, je betaalt en je gaat lekker spelen. Voor beginnende golfers zullen enkele korte holes beschikbaar zijn.

04-05-2015