logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

WINSTONgolf - bizar goed


Ja, het is een roteind rijden. Ja, er is in de directe omgeving niet heel veel te zien. Maar golfen op de 45 holes van WINSTONgolf moet absoluut op je bucketlist staan.

Waarheen leidt de weg?

Vanaf Zwolle is het ongeveer 4,5 uur rijden naar Gneven OT Vorbeck in het voormalige Oost-Duitsland. Het voordeel is dat je niet heel veel drukke punten passeert op de Autobahn. Alleen bij Hamburg mag je op bepaalde tijden een beetje oponthoud verwachten. Voorbij dat punt wordt het stil op de weg en in de buurt van WINSTONgolf aangekomen zelfs doodstil. ‘We zitten hier toch wel goed?’ Pas bij de oprit van het golfcomplex zie je aan de linkerkant vanuit het niets een enorm duinlandschap, terwijl aan de rechterkant de koeien en paarden in een vlak weiland staan te grazen. Bizar!

WinstonOpen (copyright: Bert van der Toorn)

Bij de parkeerplaats aangekomen kijk je uit op het moderne WINSTONgolf House, een clubhuis met onder meer een fraaie golfshop, een enorm terras en een groot en uitstekend restaurant. Voor het clubhuis staat een grote hoeveelheid wegwijsbordjes voor de drie golfbanen die samen al vele prijzen in de wacht sleepten: WINSTONopen, WINSTONlinks, WINSTONkranich.

WINSTONopen

Dit is niet de golfbaan die meestal in beeld is als je het hebt over WINSTONgolf. Dat is altijd WINSTONlinks. Maar de Open blijkt ook een juweeltje te zijn die helaas altijd in de schaduw van de bekendere en jongere buurman staat. WINSTONopen is 18-holes baan die voor iedere golfer leuk is om te spelen, maar waar ook de betere speler zich flink op stuk kan bijten. Een fraaie boomrijke parkbaan die Amerikaans aandoet, in een prachtig glooiend en ruim opgezet terrein met brede fairways, waterpartijen en een mooi ogende maar dodelijke rough. Een baan in topconditie en met geweldige snelle greens, een baan die je veel vaker zou willen spelen. WINSTONopen is ontworpen door Holger Rengstorf die vooral golfbanen in het oosten van Duitsland en verder op zijn naam heeft staan.

WINSTON Links (copyright Bert van der Toorn)

WINSTONlinks

WINSTONlinks lijkt in een heel ander land te liggen dan WINSTONopen. Je waant je in Schotland, Ierland, of welk land met een fraaie kust dan ook. Alleen de zee ontbreekt nog. Een bizar duinlandschap voert je langs de holes die voor de wat minder getalenteerde golfers misschien wel iets te uitdagend zijn. Zonder baanboekje ga je zeker de fout in. Deze baan ging in 2011 open. De Canadese architect van de links, David Krause, startte zijn carrière als golfbaanachitect in de jaren ’80. Zijn eerste klus was bij het Spaanse Valderrama onder leiding van de beroemde Robert Trent Jones Senior. Ook werkte hij samen met Seve Ballesteros aan de ontwikkeling van Pont Royal in Frankrijk. Om zijn heuvel-kunststukje bij WINSTONgolf te realiseren werd er in de weilanden maar liefst 1,2 miljoen kubieke meter zand verschoven. Alleen voor de greens werd ander zand ingebracht. Buggy’s zijn op de links niet toegestaan. Niet alleen om het gras te sparen, maar vooral omdat het niet veilig is. Voor je het weet stort je de diepte in.

WINSTONkranich

‘The best of both worlds’, zo zou je deze 9-holes par-3 baan kunnen beschrijven. Kort maar pittig en ook ontworpen door Krause. Een deel van de holes heeft de sfeer van de Links, de andere holes die van de Open. De oefenbaan ligt achter de driving range en kijkt mooi uit op de beide 18-holes banen. Leef je uit met een dagkaart.

Waar kennen we WINSTONgolf van?

Ene Joost Luiten, die in de Nederlandse golfmedia toch best vaak in woord en beeld aan bod komt, is volgens Director of Operations voor WINSTONgolf, Stefanie Merchel, toch wel een van de grootste promotors van het unieke golfcomplex. De naam WINSTONgolf staat prominent op de visor die Luiten dagelijks draagt.

Zelf golfen op WINSTONgolf

Bezoekers zijn meer dan welkom op WINSTONgolf. Naast Duitsers zoeken vooral Zweedse golfers de golfbanen graag op en 10% van de bezoekers komt uit Nederland. Voor een ronde op WINSTONlinks betaal je afhankelijk van het seizoen tussen de 84 en 128 euro. Voor WINSTONopen liggen de prijzen tussen de 55 en 85 euro en voor de Kranich par-3 baan 15 - 22 euro voor een dag.

Vrijwel iedereen speelt hier echter met korting via allerlei aanbiedingen. Verblijf je in een van de partnerhotels van WINSTONgolf, dan zijn er mooie arrangementen mogelijk. Wil je daarnaast nog een ronde extra spelen, dan krijg je 20% korting op de greenfee.

Schloss Kaarz(copyright: Bert van der Toorn)

Overnachten

Omdat je toch een of twee nachten in de buurt moet verblijven heeft WINSTONgolf de beschikking over drie fraaie nabijgelegen sfeervolle partnerhotels met vele golfarrangementen:
- Golfhotel & Landhuis Gut Vorbeck
- Schloss mit Park Kaarz
- Schloss Basthorst

Kijk voor alle informatie over WINSTONgolf op WINSTONgolf

Heeft u al eens op WINSTONgolf gespeeld? Laat dan een review achter op Golfreiswijzer.nl.

27-01-2018