logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Golfpark Strelasund topper in noorden van Duitsland


Sinds de oprichting tien jaar geleden heeft Golfpark Strelasund, dat gevestigd is op een oud Pruisisch landgoed, zich ontwikkeld tot een van de top golfresorts in het noorden van Duitsland. Het resort heeft niet alleen twee 18 holes championship courses, maar ook twee hotels, een spa en een gezellige 'landelijke pub'.

Golfpark Strelasund ligt niet ver van de Baltische zee, in het groene hart van West-Pommeren, in de buurt van de Hanzensteden Strelasund en Greifswald en de eilanden Rügen en Usedom. Het is bovendien met de auto via de snelweg (A20) heel goed bereikbaar, terwijl het vliegveld en de ferry van Rostock nog geen uur rijden zijn.Twintig procent van de gasten van Golfpark Strelasund, dat zijn naam dankt aan de zee-engte tussen het grootste eiland van Duitsland Rügen en het vaste land, komt uit Scandinavië, in het bijzonder uit Zweden. Niet zo heel gek, want het gebied stond eens bekend als Zweeds Pommeren.

Ver weg van het alledaagse, drukke leven in de grote steden ontwierp de Canadese golfbaanarchitect met een Duitse naam David Krause twee banen in het dorp Kaschow, verschillend in stijl, maar speelbaar en uitdagend voor golfers van ieder niveau. De in 2007 geopende championship course 'Mecklenburg-Voorpommeren' biedt de bezoekers een reis door deze Oost-Duitse provincie, want alle holes zijn vernoemd naar kenmerkende gebieden van deze regio, zoals Rügen, Fishland-Darß-Zingst, Müritz, enzovoort.
Alle holes van de Insel-course, die in 2012 werd geopend, hebben namen van de eilanden in de Strelasund zee-engte (Hiddensee, Zudar, Greifswalder Oie enz.). Beide banen maken dankbaar gebruik van het spectaculaire landschap van de regio. En na een rondje golf kunnen de spelers in het clubhuis genieten van het prachtige uitzicht over hole 1 en de eilandgreen van de hole 'Rügen' van de 'Mecklenburg-Vorpommern' baan. Gasten kunnen van tevoren even lekker inslaan op de driving range of hun korte spel oefenen op het ruim opgezette 'short game' gedeelte van de Golf Academy, dat geleid wordt door een PGA professional.Het verhaal van Golfresort Strelasund begon rond het begin van het nieuwe millennium toen de ondernemende familie Bremer uit Hamburg het landgoed aankocht. Vanaf het begin was de familie van plan om er een state-of-the-art golfresort te bouwen. Van de oude boerderij en woonhuizen had alleen het oude huurdershuis de tand des tijds doorstaan. Dat huis werd met zorg gerestaureerd. Op slechts een par-3 van de golfbaan werd in 2006 een klein hotel met zestien verschillend ingerichte kamers geopend. Hotel en golfbaan bleken een succes, net als het in mei 2009 geopende nieuwe wellness-hotel met 31 één- en tweepersoonskamers, ruime spa, sauna's, zwembad en kamers voor massage en kosmetische behandelingen. Nadat de 'Insel Course' in 2012 gereed kwam, werden er nog acht comfortabel gemeubileerde vakantiehuizen en acht vakantie-appartementen toegevoegd. Ook die bevinden zich op het resort op slechts een par-5 van de baan.

Maar Golfresort Strelasund heeft nog meer te bieden. Naast en verbonden aan het clubhuis bevindt zich namelijk de landelijke pub 'Frettwurst' , waar ontbeten en de hele dag door van de heerlijke regionale keuken genoten kan worden. 'Klaras Tanzhalle' (danszaal) en 'Rademachers Feierscheune' (feestschuur) bieden ruimte aan grotere groepen. En op slechts 25 minuten rijden bevindt zich de 9-holes 'Hanseatischer Golfclub Greifswald'.

Tot en met 15 april heeft Golfpark Strelasund een speciale aanbieding. Voor slechts 99 euro kan men een keer spelen op Strelasund en Golfclub Schloss Rantzow op het eiland Rügen.
Een dagje niet golfen, dan zijn de Hanzensteden Stralsund en Greifswald meer dan het bezoeken waard.

Link:
Golfpark Strelasund
Golfclub Schloss Rantzow
Golfclub Greifswald

05-03-2018