logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Gut Lärchenhof: Luxueus golf bij de Gouden Beer


(1-10-2008)
Gut Lärchenhof Golfbaan in Duitsland

Op de Duitse golfclub Gut Lärchenhof werd een paar weken geleden het Mercedez Benz Championship gespeeld. De schitterende golfbaan werd ontworpen door Jack Nicklaus en is, hoewel prijzig, ook voor de gewone golfer te spelen. Die kan in de voetsporen treden van de 2008 winnaar, de Zweed Robert Karlsson.

Robert Karlsson voelde zich op Gur Lärchenhof zo heerlijk in zijn element dat hij een paar weken geleden welhaast fluitend het Mercedes Benz Championship won. De 39-jarige Zweedse crack uit het Europese Ryder Cupteam stond op de golfbaan in Pulheim na drie van de vier dagen ver voor en kon op zijn gemak de wedstrijd uitspelen en zijn achtste Europese triomf binnenhalen.

Exclusieve golfbaan


Robert Karlsson ging vier keer rond over Gut Lärchenhof en deed daar slechts 275 slagen over. Twee beter dan de Italiaan Francesco Molinari. De Nederlanders Maarten Lafeber (291 slagen) en Robert-Jan Derksen (298) accentueerden de moeilijkheidsgraad van deze exclusieve golfbaan in de buurt van Keulen en Düsseldorf.

Gouden Beer


Golden Bear is de koosnaam van Jack Nicklaus. Voor het clubhuis van de door hem ontworpen golfbaan Gut Larchenhof staat een gouden beer als eerbetoon voor zijn prachtige ontwerp De golfclub Gut Lärchenhof is in 1991 opgericht. De beroemde Jack Nicklaus ontwierp voor de Duitsers een schitterende golf course. Nicklaus, die met achttien majoroverwinningen er altijd nog vier meer op zijn erelijst heeft staan dan Tiger Woods, maakte er zo’n pronkstuk van dat hij werd geëerd met een standbeeld voor het clubhuis. Niet van hemzelf, maar van een gouden beer. Nicklaus koosnaam luidt namelijk al vijftig jaar ‘The Golden Bear’.

Uniek


Op de helft van de achttien holes komt water in het spel. Alle holes zijn afwisselend en uitdagend, maar fair. De filosofie van Jack Nicklaus bij de creatie luidde: ‘Elke golfbaan moet uniek zijn, maar mag een goede golfslag niet bestraffen.’

Prijzig lidmaatschap


Het Mercedes Benz Championship was een toptoernooi voor een exclusieve groep van 75 spelers. Gut Lärchenhof is voor de gewone golfers eveneens behoorlijk exclusief met een toprestaurant, sauna en massagesalon. Een overdraagbaar lidmaatschap voor het leven kost € 31.900 en een niet overdraagbaar € 21.600. Voor tien jaar golf moet € 12.900 worden betaald, voor vijf jaar € 7100 en voor één jaar lidmaatschap € 2400. De greenfeeprijzen zijn ook niet mals: € 90 op weekdagen € 130 in de weekeinden. Andere toelatingseisen zijn bij de handicaps. Wie met een lid speelt, mag maximaal handicap 30 voeren. Gasten van buiten dienen officiële handicaps van maximaal 20 (mannen) en maximaal 23 (vrouwen) aan te tonen.

Beoordeling


Heeft u deze baan als 'ns gespeeld laat dan een beoordeling achter op onze website. Surf naar het beoordelingsformulier van Golfbaan Gut Lärchenhof en meldt ons of u onze mening deelt dat het een schitterende golfbaan is.

Meer informatie over de golfbaan is te vinden op
* Golfreiswijzer.nl

* Gutlaerchenhof.de.

01-10-2008