logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Duitsland meest populaire golfbestemming


Duitsland is de favoriete golfbestemming, zo blijkt uit een analyse van het bezoekersgedrag van consumenten op de website Golfreiswijzer.nl in de eerste helft van 2009. Frankrijk zakt hiermee naar een tweede plek in de bestemmingen top 5. België staat net als voorgaande jaren op de derde plaats.

Golfbaan Luneburg, lake course Duitsland De populariteit van de drie nabijgelegen landen bewijst dat de golfliefhebber nog steeds graag vlak over grenzen van het eigen land golft. Het verschil tussen Duitsland en Frankrijk is overigens niet groot: de Duitse golfbanen zijn in de eerste helft van 2009 65.915 keer opgevraagd ten opzichte van ruim 48.000 keer in dezelfde periode in 2008. Het aantal opgevraagde Frankrijkpagina’s steeg van 54.000 naar 65.219. De Belgische pagina’s zijn licht gestegen naar 42.325 bezoekers. Spanje, Italië en Portugal staan op respectievelijk nr 4 t/m 6.

Anders bekeken


Als we de bezochte pagina’s per land afzetten tegen het aantal golfbanen, dan is België verreweg het meest populair. Turkije komt dan op een goede 2e plaats.
De statistieken laten ook zien dat de Ardennen de meest bezochte streek van de website is. De pagina's over golfbanen in en rond Belek staan op nr. 2.

Durbuy


De Belgische golfbaan Durbuy is de meest populaire golfbaan van de website. Vorig jaar was dat nog de Duitse golfbaan Ahaus, die nu een tweede plek heeft ingenomen.
De verre bestemmingen zijn iets minder in trek op de websiter dan voorheen: alleen Florida is licht gestegen in populariteit.

01-07-2009