logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Golfen op Mongoolse steppe


Vlakbij het Tiara resort in Terelj N.P. liggen de enige twee golfbanen van MongoliŽ, het Chinggis Khaan Golf Country Club en het UB Golf Range. Volgens golfer Jaap Belt is het een hele ervaring om op deze 18 holes par 72 banen te spelen. Bijna net zo bijzonder als de het land zelf.


In het bruine steppe landschap zijn de kunststof greens een opvallende verschijning. Overigens is op Chenggis Khaan Golfbaan het onderhoud zo goed dat met name in het voorjaar het gras echt groen is.
MongoliŽ is nu niet de eerste golfbestemming waar je aan denkt als je in het buitenland wilt golfen. Voor de golfer die eens wat anders wil dan gelikte en gecultiveerde banen is spelen in de Mongoolse Steppe een uitdaging. De twee golfbanen aldaar banen zijn splinternieuw en in april 2007 in gebruik genomen. De banen zijn geopend van half april tot eind oktober, de rest van het jaar kan het er tot 40 graden Celsius vriezen en is de grond stijf bevroren. De banen zijn aangelegd in een schitterend steppelandschap, behoorlijk glooiend, en zijn voorzien van kunststof Greens.

Primitief


De fairways van UB Golf Range Club, 20 km van het door het Nederlandse Tiara Tours gebouwde luxueuze resort, dat vorig jaar door de voormalige minister van Zalm van Economische Zaken officieel werd geopend, zijn nogal primitief: dun gras op een harde steenachtige ondergrond. Niet makkelijk om te speler maar volgens golfer Jaap Belt krijg je er heel wat voor terug. ĒNiet alleen een paar spectaculaire holes, maar vooral spelen in een prachtig en ongerept landschap met fantastische vergezichten. Wat te denken van het vele edelweiss in de rough, de arenden en valken in de lucht en een aantal grazende Yak-koeien in de buurt.Ē

Goed onderhoud


De Chinggis Khaan Golf Country Club ligt vlakbij (1 km) het Tiara Resort en is qua golfclub duidelijk beter, aldus Belt. ďDe Koreaanse investeerder heeft niet alleen geld gestoken in de aanleg,Ē vertelt hij, ďmaar ook in het onderhoud van de baan. Als je een par 5 hole loopt kun je zomaar zes sproeiers tegenkomen. Zeker in het begin van het seizoen steekt het groene gras van de fairways schril af tegen het bruine steppelandschap van de omgeving,

Rustige golfbaan


Chinggis Khaan is volgens Belt minder spectaculair dan die van de UB Range Club, maar geeft ruim voldoende golfplezier. ďEn ook hier kan men genieten van de weidsheid van het steppelandschap. Het is er natuurlijk niet druk, maar je wordt op de Chinggis baan ontvangen door zeker tien - vrouwelijke - caddies, die met veel plezier en ambitie een baan met je meelopenĒ.
Op de golfbanen in MongoliŽ werken veelal vrouwelijke caddie's. Vaak fungeren ze ook als tolk. Voor de kosten hoef je het golfen in MongoliŽ niet te laten. Voor ongeveer Ä 40,- (ca. 60.000 Tugrik) huur je een set clubs (Calloway!) en een caddie, uiteraard incl. greenfee. Voor ons een koopje, voor de MongoliŽrs een vermogen. 18-holes spelen betekende voor de caddie van Belt, tevens zijn tolk, een driekwart maandsalaris.

Arrangement


Voor de Nederlandse golftoerist naar MongoliŽ komen wel wat kosten bij. Tiara Tours heeft een vijfdaags golfarrangement incl. vlucht en verblijf en maaltijden voor Ä 999. De reis kan volgens Tiara overigens in elke gewenste vorm gegoten worden. Bijvoorbeeld in combinatie met de Trans MongoliŽ Express of een rondreis China.
Meer informatie op: www.tiaratours.nl
En www.tiararesort.com/

Heeft u al eens op de golfbanen van MongoliŽ gespeeld? Help ons dan met het complementeren van de gegevensen vul de correctieformulieren van UB Golf Range
chinggis Khan Golf club.

14-07-2008