logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Oakland Hills houdt van Europese topgolfers


Vier jaar na de triomf van Europa in de Ryder Cup tegen Amerika met onmogelijk hoge cijfers (9,5-18,5), won de Ier Padraig Harrington als eerste Europeaan sinds de geboren Schot Tommy Armour in 1930 het US PGA Championship, de vierde major. Oakland Hills in Bloomfield Township bij Detroit in de staat Michigan houdt deze eeuw blijkbaar van Europese topgolfers.

Eerst omarmde de golfbaan, die Het Monster wordt genoemd, het twaalftal onder leiding van Bernhard Langer in 2004 en deze zomer werd de dappere man die vorige maand de titel in The British Open wist te prolongeren, in de armen gesloten. Ter onderstreping: de Spanjaard Sergio Garcia klasseerde zich naast de Amerikaan Ben Curtis als tweede.


Members only


Oakland Hills bestaat uit twee courses van achttien holes en zijn volledig het domein van de leden van de club. Gasten kunnen daar alleen spelen indien zij worden genood door het bestuur of invloedrijke leden van de club. The South Course, van architect Donald Ross uit 1916, is Het Monster.

Monster op de knieën


Geen mooie, wel een uiterst competitieve baan, behorend tot de top-10 in de USA en daarmee de wereld! In 1951 wist geen enkele deelnemer aan het US Open op de eerste 54 holes een score onder de par van 70 binnen te brengen. De legendarische Ben Hogan werd uiteindelijk de kampioen met een slotronde van 67. Bij de huldiging zei Hogan: ‘Dit was de beste ronde die ik ooit heb gespeeld en ik ben blij dat ik eindelijk dit monster op de knieën heb kunnen brengen.’

Beruchte renovatie


De beruchtheid van Oakland Hills is gekomen door de renovatie die de veel geprezen ontwerper Robert Trent Jones heeft toegepast. Hij verplaatste bunkers waarin ook anno 2008 de topspelers met hun gesofisticeerde materiaal nog in terecht kwamen, Padraig Harrington incluis. Hij einde ook ‘maar’ drie slagen onder par. In totaal zijn er op Oakland Hills zestien majors gespeeld en een keer de Ryder Cup.

Privé-baan


Tijdens de depressie van de jaren dertig in de USA waren betalende golfers van buiten welkom om golf te spelen op Oakland Hills, maar dan nog alleen op de North Course die eind 1923 gereed kwam. Sinds 1969 is het echter weer een strikte privé-baan waar caddies werkzaam zijn binnen voorschriften à la de exclusieve Augusta National (The Masters).

Meer informatie op
oaklandhillscc.com

www.pga.com

11-08-2008