logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Golf belangrijke bron van inkomsten Wales


Golf blijft een belangrijke bron van inkomsten voor het toerisme naar Wales. Tussen 2010, het jaar van de Ryder Cup in Wales, en 2013 is het totale aantal golftoeristen naar Wales met 41 procent gestegen.

Recente cijfers van Visit Wales tonen aan dat het golftoerisme in 2013 voor 38 miljoen pond aan inkomsten hebben gezorgd, een stijging van 14 procent ten opzichte van 2012. In 2010 was de Twenty Ten Course van Celtic Manor in Wales gastheer van de Ryder Cup. Dit heeft voor een enorme boost voor het golftoerisme naar Wales gezorgd. Van de Ryder Cup van 2010 tot en met 2013 steeg het totale aantal golftoeristen met 41 procent. De daaraan gekoppelde inkomsten stegen in diezelfde periode met maar liefst 65 procent.

Edwina Hart, minister van Toerisme van Wales, zegt dat deze cijfers het belang tonen van golftoerisme voor de economie van Wales. Hart: ‘Golf blijft een belangrijk onderdeel van het toeristische aanbod van Wales. Het hosten van de Ryder Cup in 2010 en het hosten van het Senior Open kampioenschap op de golfclub van Royal Porthcawl in juli van 2014, spelen een belangrijke rol in de positionering van Wales als golfbestemming.’

Om golfvakanties naar Wales te blijven promoten, neemt Visit Wales onder andere deel aan diverse golfbeurzen en -events. In 2014 is Visit Wales aanwezig op acht golf toernooien in Europa, waaronder het KLM Open in Nederland dat van 11 tot en met 14 september plaatsvindt in Zandvoort.

Meer informatie over golf in Wales: www.golfasitshouldbe.com.

Heeft u de golfbanen van Wales al eens bezocht? Laat dat een review op onze website achter. Ga naar Golfreiswijzer.nl.

Reizen naar Wales

Het zuiden van Wales is uitstekend bereikbaar met de ferry vanuit Calais of Duinkerken naar Dover (www.dfdsseaways.nl of www.poferries.nl). Ook via de Eurotunnel vanuit Calais naar Folkestone (www.eurotunnel.com) is mogelijk. KLM vliegt driemaal per dag vanaf Schiphol rechtsreeks naar Cardiff.

01-06-2014