logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Samenwerking vijf Engelse heidebanen


Vijf van Engelands beste heidebanen werken vanaf mei 2015 samen onder de naam Southern Counties Heathland Golf Tour. De banen hopen met de samenwerking, naast meer bekendheid, ook het heidegolf populair te maken in Engeland en in de rest van Europa.

Sommige traditionele heide- en (naald)bosbanen in het zuiden van Engeland, kampen volgens de betrokkenen onterecht met een imagoprobleem. Het traditionele wordt verward met besloten, ouderwets en ontoegankelijk. Daarom gaan de volgende vijf heidebanen een mooie golftour door het hart van het Engelse landschap presenteren: link|http://www.liphookgolfclub.com/home|Liphook GC|nieuwWest Sussex GC in de gelijknamige provincie, en Blackmoor GC in de provincie Hampshire en Hindhead en Hankley Common in Surrey.

De green van hole 6 van Hindhead Golf Club

Van de vijf is Hankley Common de oudste golfbaan, waarvan de eerste lus van 9 holes al in 1897 werd geopend. De ‘jongste’ golfbaan is de 85-jarige West Sussex GC. Blackmoor GC werd ontworpen door Harry Colt, die ook tekende voor onder meer de Nederlandse topbaan UGC De Pan.

Het mag geen verrassing heten dat al deze topbanen een unieke golfervaring kunnen bieden en dat de zanderige ondergrond zorgt voor perfecte condities met droog en uitdagend golf. Maar de golfbanen zijn door de vaak wat verstopte ligging en gebrek aan adequate marketing te lang een te goed bewaard geheim geweest voor Engeland, maar zeker ook voor de rest van de wereld. Volgens Andy Stubbs van West Sussex Golf Club moet daar snel een einde aan komen: ‘ Met de lancering van de ‘Southern Counties Heathland Golf Tour’ (SCHGT) hebben we een pad uitgezet met de meest authentieke, natuurlijke heidebanen van Engeland. Voor golfers die eens het echte klassieke golfgevoel willen ervaren zijn onze golfbanen het perfecte begin’.

Om de lancering van SCHGT mogelijk te maken wordt er nauw samengewerkt met Golf Tourism England, zodat de groep ook op de internationale golfreismarkt goed gepromoot kan worden. Andrew Cooke, de oprichter van Golf Tourism England, heeft meer dan goede hoop voor de aangesloten golfbanen: ‘Het zuiden van Engeland staat goed bekend als het gaat om bos- en heidebanen waarvan Sunningdale, Wentworth en Walton Heath de bekendste zijn. De vijf banen van SCHGT horen zeker in dit rijtje thuis gezien de kwaliteit en de rankings, maar tot nu toe bleven ze wat op de achtergrond.’

Kijk voor meer informatie op www.golftourismengland.com.

05-06-2015