logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Golfen in Kent, The Garden of England


De oudste provincie van Engeland, Kent, presenteert zich als ‘A golfer’s paradise in the Garden of England’. De grote hoeveelheid en variëteit aan golfbanen, de culturele en historische locaties, de rijkdom, het glooiende landschap en de krijtrotsen bij Dover zorgen in Kent voor een totaalbeleving voor elke (golfende) bezoeker.

Kent is voor veel reizigers van het Europese vasteland de eerste kennismaking met Engeland. Vanuit Calais komt u met zowel de veerboot (Dover) als via de Eurotunnel (Folkstone) aan in de provincie waar historie, cultuur en natuur al snel een diepe indruk zullen achterlaten. Oude kastelen, zoals die van Dover en Leeds en middeleeuwse plaatsjes zoals Canterbury horen ook standaard elke lijst van bezienswaardigheden te staan.

Voor golfers is Kent een waar feest. Met meer dan 100 golfbanen, waaronder genoeg ‘verborgen’ pareltjes en golfbanen van bekende architecten zoals Harry Colt, James Braid en Jack Nicklaus. Het partnerschap Golf in Kent - Garden of England dat samenwerkt met Visit Kent, heeft op zijn website enkele voorbeelden staan, inclusief leuke accommodaties en korte golf breaks.

Bekende Kentse golfbanen zijn bijvoorbeeld Royal St George’’s (14x The Open), Prince’s Golf Club (The Open 1932) en de London Golf Club (Volvo World Match Play).
Hole 12 Hever Castle Golf Club

Hever Castle

De jongste telg van de ‘Golf in Kent’-familie is de Hever Castle Golf Club met 27-parkland holes. De golfbaan ligt op het indrukwekkende landgoed van het kasteel Hever Castle met nog delen uit de 13de eeuw. Het kasteel is populair bij reizigers uit binnen- en buitenland vanwege de vele attracties. Kinderen kunnen ervaren hoe het was om ridder, prins of prinses te zijn in die tijd, ridders te paard houden een steekspel, tuinmannen geven rondleidingen en tips bij de fraaie kasteeltuinen en er is een groot meer waar gevaren kan worden.

Links

- Golf in Kent
- Visit Kent

Heeft u op een of meerdere golfbanen in Kent gespeeld? Laat een review achter op onze website.
Ga naar: Golfreiswijzer.nl.

23-08-2015