logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Samenwerking golfbanen South Devon Engeland


Vier golfbanen in South Devon, het diepe zuiden van Engeland, hebben voor de reislustige golfer een pakket samengesteld om van te watertanden: een golfroute langs de indrukwekkende zuidkust van Engeland met gratis adembenemende uitzichten.

De kustlijn van South Devon wordt gekenmerkt door zeer fotogenieke landschappen, grotten en hoge kliffen. Niet verwonderlijk dat dit fraaie deel van Engeland ook enkele niet te missen golfbanen rijk is. Thurlestone, Teignmouth, East Devon en Bovey Castle zijn vier van die golfbanen die sinds kort mooie pakketten aanbieden onder de noemer de South Devon Golf Tour.

Thurlestone

Thurlestone Golf Club is een fraaie linksbaan die boven op de kliffen ligt. Een baan met waanzinnige uitzichten, onder meer op de bekende Thurlestone Rock. De ligging van de baan doet golfers vaak denken aan Pebble Peach, maar het ontwerp van Harry Colt is door de brede fairways iets minder moeilijk. Begint de wind uit zee op te zetten dan wordt het een ander verhaal, zeker op het punt bij hole 3 en 4.
www.thurlestonegolfclub.co.uk

Golf South Devon Thurlestone Golf Club<br />

Teignmouth

Aan de beroemde Alister MacKenzie, die ook Augusta National in Amerika ontwierp, dankt Devon de Teignmouth Golf Club. Op ruim 240 meter boven zeeniveau lopen de eerste negen holes van deze baan die in 1924 de deuren opende, 9 jaar voor MacKenzie Augusta af had. De eerste negen kijken uit over de plaats Teignmouth en over de riviermonding van de rivier de Teign. De tweede negen geven uitzichten over de monding van de Exe en richting Portland Bill, een bekende plek aan de ‘Jurassic Coast’ van Dorset. De glooiingen in de baan doen regelmatig vermoeden dat MacKenzie hier oefende voor zijn meesterwerk in Amerika.
www.teignmouthgolfclub.co.uk

East Devon Golf Club

Op de kliffen boven Budleigh Salterton ligt de East Devon Golf Club, uiteraard met indrukwekkende uitzichten. Deze kustbaan, vol met heide en brem, tussen de fairways, werd ontworpen door Herbert Fowler, met latere aanpassingen van Harry Colt en James Braid. De baan staat naast de mooie panorama’s bekend om de uitstekende drainage en de fraaie dichte grasmat.
www.eastdevongolfclub.co.uk

Bovey Castle

Wat meer in de binnenlanden ligt de in 1930 geopende golfbaan van Bovey Castle. De baan, ontworpen door J.F. Abercromby, kronkelt door landgoed van het kasteel waar in vijfsterren-luxe kan overnacht en gedineerd. De prachtige ligging in het Dartmoor National Park biedt een mooi contrast met de drie linksbanen waarmee wordt samengewerkt.
www.boveycastle.com/golf/


Ga voor voorbeelden van de pakketten en voor boekingen van de South Devon Golf Tour naar de website www.southdevongolftour.co.uk.

29-06-2016