logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Wentworth, in de voetsporen der kampioenen


Miguel Angel Jiménez sloeg een hole-in-one op hole 5 van de Engelse golfbaan Wentworth’ West Course en veroverde een paar uur later de titel in het BMW PGA Championship door in de play-off de Engelsman Oliver Wilson te verslaan. De beloning voor de 44-jarige Spanjaard bedroeg € 750.000.

Van dat bedrag zou de man met het rode paardenstaartje gemakkelijk een heel jaar kunnen logeren én golf spelen op de accommodatie waar hij zijn grootste titel veroverde. Wentworth is namelijk niet bepaald goedkoop.
Goedkoop of duur; het doet er niet toe. Wentworth is wel dé plaats waar alle golfkampioenen hun bal hebben geslagen in grote toernooien. Noem ze maar, ze zijn er allemaal geweest. Van Jack Nicklaus tot Tiger Woods, van Walter Hagen tot Nick Faldo, van Seve Ballesteros tot Ernie Els.

Noodhoofdkwartier Churchill


Wentworth is de plaats waar jaarlijks het PGA Championship plaats heeft en ook ieder jaar het World Matchplay met zestien van de besten ter wereld. De BBC zendt van beide kampioenschappen ontelbare uren uit. De golfclub is het hoofdkwartier van de Europese Tour, gelegen in het plaatsje Virginia Water tussen Londen en Southampton. De rijtijd van Heathrow Airport is amper twintig minuten. Althans voor wie de weg weet. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Wentworth aangewezen als noodhoofdkwartier voor Churchill en het Britse leger voor het geval Londen zou uitvallen.

Pittige greenfee


Wentwort Estate is tegenwoordig een luxe resort met drie 18 holes golfcourses. West, East en Edinburgh. East is de oudste baan, West was aanvankelijk te gemakkelijk maar daar werd aan gesleuteld. Edinburgh is zestig jaar jonger dan East en West. Hoewel het een exclusieve club rond de metropool van Londen betreft is iedereen er van harte welkom, al kost het een paar centen. Wie door een lid wordt uitgenodigd een ronde te komen spelen, moet op West 75 pond sterling neertellen, ruim € 100. De andere banen zijn iets goedkoper. Dit is het tarief in de week. Tijdens de weekeinden liggen de bedragen tussen 85 en 95 pond.
Zonder introductie door een lid gelden andere financiële maatstaven. Tijdens de zomer kost een ronde golf op West dan 285 pond, ofwel een slordige € 360. De bezoeker mag dan wel putten op de greens waar Tiger, Jack, Seve en Ernie het ook hebben gedaan. En Miguel Angel een hole-in-one sloeg alvorens de play-off van het BMW PGA Championship te winnen.
Meer informatie op:
Golfreiswijzer.nl

Wentworthclub.com

04-06-2008