logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Nieuwe ferry Calais-Dover


Golfers die deze zomer op de schitterende banen in Zuid-Engeland willen spelen kunnen hun overtocht maken met de nieuwe Sea France Molière. Deze zomer neemt SeaFrance deze ferry van meer dan 200 meter in gebruik. De SeaFrance Molière is ingericht op het vervoer van 480 auto’s of 110 vrachtwagens en 1200 passagiers. De ferry zal dagelijks vijf veerdiensten tussen Calais en Dover verzorgen (totaal 10 overvaarten).

De nieuwe ferry vormt een aanvulling op de SeaFrance Berlioz en de SeaFrance Rodin voor het vervoer van toeristen. Deze kunnen elke dag kiezen uit vijftien afvaarten zowel vanuit Calais als Dover. De SeaFrance Renoir wordt uit de vaart genomen en de SeaFrance Cézanne krijgt de functie van vrachtferry.

Pack SeaFrance Molière


Voor reizigers, die in de periode van 23 juli tot en met 31 augustus 2008 met de Molière vanuit Calais reizen.heeft SeaFrance een speciaal arrangement op haar website www.seafrance.nl.
Het ‘Pack SeaFrance Molière’ is beschikbaar vanaf € 89,00 voor een retourovertocht met
een auto met max. 5 passagiers, met voor ieder een drankje aan boord op de heenreis.
Dit pakket bestaat ook voor kampeerauto’s en caravans, reservering moet minstens vier
dagen voor vertrek plaatsvinden. Deze aanbieding is gebonden aan voorwaarden en onder voorbehoud van beschikbare plaatsen.

Molière


Sea France heeft de nieuwe ferry vernoemd naar een van de beroemdste toneelschrijvers uit de 17e eeuw in Frankrijk. Molière (geboren als Jean-Baptiste Poquelin) leefde van 1622-1673. Hij schreef zo’n veertig toneelstukken. Zijn meest bekende werken zijn Don Juan en L'Avare Dit laatste stuk (De Vrek) stond bij menige Nederlander op de eindexamenlijst Frans. Andere bekende toneelstukken van Molière zijn: Les Précieuses Ridicules (de Belachelijke Hoofse Juffers), Tartuffe (Steiloor of de Schijnheilige bedrieger), le Bourgeois Gentilhomme (de Burgerlijke Edelman) en Le Malade Imaginaire (de Ingebeelde Zieke) waarin hij speelde op de dag van zijn dood.
In 1661 stelde Lodewijk XIV de zaal van het Palais-Royal ter beschikking waar Molière tot op zijn laatste dag speelde. De zaal werd later omgedoopt tot La Comédie Française en draagt de bijnaam Huis van Molière.

Meer informatie op: www.seafrance.nl.

10-07-2008