logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Eerlijke Royal Birkdale geeft iedereen kans


Afgelopen weekend zaten miljoenen golfers aan de buis gekluisterd om de British Open op Royal Birkdale te volgen. Veel golfers verloren van deze linksbaan. En van het weer. Linksbaan Royal Birkdale was weer monsterlijk, majestueus en de ontknoping was koninklijk.

Voor hij bij The British Open als een feniks uit zijn as herrees zei Greg Norman over de Royal Birkdale: ,,Deze golflinks is zó eerlijk dat niemand favoriet is, iedereen heeft een kans.”
Een grotere waarheid kon de veteraan met de bijnaam ‘Grote Witte Haai’ niet uitspreken. In drie dagen door regen en wind speelde de 53-jarige Australiër zich naar de top van het klassement. Met uitzondering van de geblesseerde Tiger Woods was de hele wereldtop aanwezig.

Sensationeel


Door zenuwen gegrepen verspeelde Greg Norman op de laatste dag de eindzege in The Open aan de 36-jarige Ier Padraig Harrington die zijn vorig jaar op Carnoustie veroverde titel met succes verdedigde. Evengoed was Normans derde plaats eervol en sensationeel.
Talloze, veel jongere en rijkelijk getalenteerde, golfers, onder wie ook de Nederlandse amateur Reinier Saxton, hebben dik verloren van Royal Birkdale, de links in het noordwesten van Engeland bij Southport. De wind blies schuimkoppen op de golven van de Ierse zee, regen striemde handen en gezichten. Talloze ballen verdwenen in het dikke helmgras of in de potbunkers. Tot op de laatste dag de zon doorbrak en The Open op de majestueuze Birkdale een koninklijke ontknoping kreeg. Nog steeds moest de winnaar de beste golfer zijn, want de baan had voor niemand een voorkeur.

Pittig geprijsd rondje


Royal Birkdale uit 1889 wordt wel de allerbeste golfcourse van Europa genoemd. In elk geval van de Britse eilanden. De links is ook de jongste accommodatie van de negen voor The Open. Sinds 1954 is het grootste major van de vier er negen keer gespeeld. De jongste is wel de best geoutilleerde. Uitstekend bereikbaar, ruime parkeergelegenheid en veel slaapplaatsen in de directe omgeving.
Amateurs en bezoekers zijn welkom op Royal Birkdale, maar zij moeten wel wat centjes over hebben om de achttien holes te bespelen. Een rondje kost doordeweeks 165 pond sterling (€210), in het weekend 195 pond (€ 245). In de herfstmaanden zijn de prijzen iets lager: respectievelijk € 150 en € 190. Tijdens de zomermaanden juni en juli worden geen bezoekers toegelaten, wat tijdens het gehele jaar op de zaterdagen, de donderdagochtenden en de vrijdagmiddagen ook het geval is.
Meer informatie
Golfreiswijzer

Royal Birkdale
Heeft u deze golfbaan gespeeld? Geef dan een review op onze website.

23-07-2008