logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

In de voetsporen van Darren Clarke op Royal St. George’s


The British Open werd dit weekend gewonnen door Darren Clarke. De 43 jarige Noord-Ier speelde op de Royal St. George’s de beste score bij elkaar. Kijkers van dit golfspektakel konden zien dat de linkscourse Royal St. George’s er schitterend bij lag. Wat veel mensen niet weten is dat deze golfbaan ook voor de gewone ‘sterveling’ te spelen is. Je moet er wel een pittige greenfee voor betalen, maar het is mogelijk om in de voetsporen van Darren Clarke te treden.

Darren Clarke wint het British Open 2011. Het is de eerste Majoroverwinning van de 43-jarige Noord-Ier. Op golfbaan Royal St. George's speelde hij 4 dagen constante ronde. Zijn uiteindelijke score van -5 was drie slagen beter dan die van de nummers 2. (Foto Golfsupport.nl) Afgelopen weekend zaten de golfliefhebbers aan de buis gekluisterd. Op de Engels golfbaan Royal St. George’s werd de 140ste editie van The Open gespeeld. Onder soms barre omstandigheden moesten de golfers deze prachtige linkscourse aan de kust in het graafschap Kent trotseren. Ook twee Nederlandse golfers, Floris de Vries en Joost Luiten, deden aan deze Major mee. Met hun uiteindelijke scores van +12 voor De Vries en +16 voor Luiten, eindigden ze weliswaar laag in het klassement, ze waren er echter wel alle vier de dagen bij. In tegenstelling tot topgolfers als Luke Donald en Lee Westwood die het weekend niet eens haalden en na 2 ronden hun koffers weer konden pakken.

Ook voor topgolfers lastig

De Noord-Ier Darren Clarke won The Open 2011. Met een totaal aantal slagen van 275 (-5) bleef hij de nummers 2, Phil Mickelson en Dustin Johnson, drie slagen voor. Dat de baan ook voor de wereld top lastig te spelen was, bleek wel uit de scores van de spelers. Slechts vier golfers wisten in vier dagen tijd de baan onder par te spelen.
Voor The Open is de Royal St. George’s zo geprepareerd, dat je er als gewone amateurgolfer weinig te zoeken hebt. En ook zonder dat er een Major gespeeld wordt is de golfbaan zeer pittig, maar voor de betere golfer zeker te doen.

Typische linkscourse

Royal St. George's Golf Club is een absolute topbaan. Een buitengewoon uitdagende linkscourse die negen keer het toneel was voor de British Open. De golfbaan heeft alles wat bij een linkscourse hoort. Open, weinig tot geen bomen, smalle fairways, redelijk hoge rough waaronder van dat vreselijke helmgras. Meer dan honderd bunkers en supersnelle greens. Meestal is het op deze golfbaan niet mogelijk om flink uit te halen met de driver. Vanaf hole 1 blijkt de wind een forse invloed op het spel te hebben. Met beleid spelen is het devies. Heel soms heb je voordeel van de wind en maak je een ongekende goede score. Maar vaak is de wind een lastige tegenstander. Zeker op de holes die pal aan zee zijn gelegen. Ook dit weekend zagen we de golfers de bal soms zo laag mogelijk houden.

Hole 4 van de Engelse Golfbaan Royal St. George's golf club in Kent waar in 2011 de 140ste British Open werd gehouden.

Eén grote uitdaging


Op hole 4 sta je oog in oog met twee enorme potbunkers tegen een klein heuveltje. Juist met die wind liggen ze gevaarlijk in de weg. Om de potbunkers rechts te ontwijken, loop je het gevaar iets verderop links in een bunker te komen. Op deze en veel andere holes blijkt dat een strokesaver een handige aanschaf is.
Royal St. George's is van hole 1 tot 18 één grote uitdaging. Op de ene hole ligt de green bovenop een afgetopte duin, iets verder moet je tussen 2 duinen door spelen en weer iets verder heb je geen flauw idee waar de green ligt en komt ‘ie na de duinen te voorschijn.

Deze Koninklijke linkscourse is alleen toegankelijk voor golfers met handicap 18 of minder. Als hogere handicapper heb je er ook weinig te zoeken. De geoefende golfer kan er echter zijn hart ophalen. Hij moet daar wel een pittige greenfee voor betalen. £150. Maar ach, om in de voetsporen van Darren Clarke te lopen moet je wat over hebben.Meer informatie op: www.royalstgeorges.com.Heeft u de Royal St. George’s zelf al eens gespeeld? Laat dan een review op onze website achter.
Ga naar golfreiswijzer.nl

20-07-2011