logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Aantrekkelijke prijzen overtochten Kent


We hebben het al vaker geschreven. Het Engelse graafschap Kent ligt dichterbij dan je denkt. Voor golfers is deze streek een walhalla. Schitterende golfbanen in allerlei prijsklassen. Nu DFDS Seayways in het najaar zeer aantrekkelijk geprijsde overvaarten heeft, is een lang golfweekend in Kent letterlijk en figuurlijk wel heel dichtbij gekomen.

We hebben er onlangs nog uitgebreid aandacht aan besteed. The Royal St George Golf Club, de baan waar het British Open dit jaar werd gespeeld. Een schitterende linksbaan vlakbij Sandwich en op nog geen uur rijden van Dover. Zie bijvoorbeeld ons recente artikel op Golfreiswijzer.nl.

Verjaardagscadeau


Maar Kent heeft veel meer golfbanen die interessant zijn voor de Nederlandse golfers. Het leuke is dat ze er in alle prijsklassen zijn. The Royal St. George behoort tot de dure golfbanen, maar vlakbij Maidstone ligt bijvoorbeeld Leeds Castle Pay & Play Golf.

Leeds Castle Pay & Play Golf.  De golfbaan (9 holes, par 33, 2452 meter) is een zogenaamde Pay & Play baan die nagenoeg alle dagen van het jaar open is.
De golfbaan (9 holes, par 33, 2452 meter) is een zogenaamde Pay & Play baan die nagenoeg alle dagen van het jaar open is. De baan wordt druk bespeeld, dat is wel te zien, maar de prijs die je voor 18-holes betaalt is zo laag (vanaf £16,50) dat je de drukte voor lief neemt. Het is vooral de scenery die imponeert. Overal piept dat schitterende kasteel wel ergens door de bomen. Op hole 5, een par 4 downhill, richt je je drive op het kasteel en is het spectaculair om in twee of drie klappen op de green vlak voor de slotgracht te liggen. Vanaf de afslag heb je een schitterend zicht op het kasteel, zo ook vanaf de green van 6 en de afslag van 7.
Leeds Castle Golf Course was ooit een verjaardagscadeau voor Lady Baillie. Haar derde echtgenoot schonk haar de 9-holes baan voor haar verjaardag in 1924. Niet dat de Lady een verwoed golfster was, dat niet. Het is echter wel een leuk hebbedingetje, zoín golfbaan. De Lady heeft er zelf nooit gegolfd. Wel bepaalde ze bij haar overlijden dat Leed Castle Golf Course geen private baan mocht worden en te allen tijde een publieke golfbaan moest blijven. En dat is toch weer aardig.

Scoringskansen bij gunstige wind


North Foreland (18 holes, par 71, 5880 meter) ligt net als Royal St. George's Golf Club aan zee, vlak bij Ramsgate. Het is een gecombineerde parkland en linksachtige baan die prima onderhouden is. Hier zie je dat de white cliffs zich niet tot Dover beperken. De eerste negen liggen in een wat glooiend park, waarbij je richting zee speelt. Als de wind je bij deze eerste negen gunstig gezind is, heb je goede scoringskansen. Zelfs als je geen echte longhitter bent kan je op hole 4, par 5 (476 yard) met wind in de rug met 2 klappen voor of op de green liggen. Op de holes 5 en 7, par 3, is het oppassen geblazen. Met wind mee belandt je bal in zee.
De tweede negen van North Foreland liggen aan de andere kant van het clubhuis en hebben een linksachtig karakter. Omdat dit deel van de baan meer open is, is de wind een nog veel grotere factor om rekening mee te houden. Hole 17 is een lastige par 4 waarbij je naar boven moet spelen. De greenfee (£40) voor de baan is schappelijk, zeker als je naar de kwaliteit van de baan kijkt.
North Foreland (18 holes, par 71, 5880 meter) ligt net als Royal St. George's Golf Club aan zee, vlak bij Ramsgate. Het is een gecombineerde parkland en linksachtige baan die prima onderhouden is.

De bewegwijzering op deze baan is slecht. Je kan je een beetje oriŽnteren op flights die voor je spelen, maar het is af en toe een zoekplaatje. De baan is een uitdaging voor spelers op alle niveauís. De hoge handicapper heeft het lastig om een goede score neer te zetten, maar onmogelijk is het niet.

De genoemde golfbanen en nog vele anderen zijn eenvoudig te bereiken met onder andere
DFDS Seaways via de verbinding Duinkerke-Dover. Om de twee uur is er een overvaart in beide richtingen. Voor golfers is deze overtocht veel voordeliger dan een vlucht naar Londen en daar auto huren. Alleen al het ticket en de extra kosten voor golfbagage zijn duurder dan de overtochten die DFDS aanbiedt.

Tot half december gelden zelfs zeer aantrekkelijke tarieven:
5 dagen heen en terug voor auto + 4 inzittenden : vanaf Ä 49
(geldig tot 15 december 2011)
2 dagen heen en terug voor auto + 4 inzittenden : Ä 39
(geldig voor reizen van 6 september tot 15 december 2011)

Info en reserveringen DFDS Seaways: www.norfolkline.com

Informatie over de golfbanen in Kent kunt u vinden op: Golfreiswijzer.nl

Informatie over Kent vindt u op de website www.visitkent.co.uk

29-08-2011