logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Tee off in Texas


Met meer dan tweehonderd golfbanen in de Texaanse regio Dallas-Fort Worth (DFW) is de vraag niet óf u als golfliefhebber een keer naar Texas moet, maar met wie en wanneer! Er is naast golf bovendien zoveel te doen en te zien, dat een reis naar de Lone Star State zelfs meer dan geschikt is voor het hele gezin.

Het Dallas-Fort Worth Metroplex (afgekort DFW Metroplex) bestaat uit dertien verschillende Texas counties en ongeveer honderd verschillende stadjes. Kort gezegd; Dallas is de hypermoderne grote stad en in Fort Worth wordt het echte cowboygevoel in ere gehouden. In Arlington, dat tussen Dallas en Fort Worth ligt, moet je zijn voor alle grote sportevenementen.

Irving TPC Four Seasons Las Colinas (Foto Bert van der Toorn)

Golfen bij Dallas

Van de meer dan 200 golfbanen in de DFW Metroplex zijn er zeker meer dan honderd toegankelijk voor greenfee-spelers, zelfs echte topbanen. Maar ook op de goedkoopste, zeer toegankelijke en publieke banen valt voor ons Nederlanders volop te genieten van de omgeving, sfeer en kwaliteit. Buggies zijn standaard en meestal inbegrepen in de greenfeeprijs. Hieronder een paar toegankelijke banen die meer dan de moeite waard zijn:

The Tribute Golf Course - The Colony
Prachtig op een schiereiland gelegen public linksachtige baan, aan het Lewisville Lake. Veertig minuten ten noorden van downtown Dallas. De baan is een eerbetoon aan de Schotse linksbanen en de eerste en 18de hole zijn bijna replica’s van St Andrews Old Course (inclusief een Swilcan bridge). Het clubhuis doet van buiten even denken aan de grotere broer van dat van The Dutch. Net als op veel andere golfbanen in Amerika, is het afsluiten en vieren van een huwelijk op The Tribute niet meer dan normaal. Greenfees vanaf 49 dollar.

Texas Star Golf Course - Euless
De website van deze golfbaan wordt vernieuwd nadat de golfbaan een complete makeover heeft ondergaan. De baan, betiteld als één van de beste openbare banen van Texas, is maanden dicht geweest en alle bunkers en greens zijn opgelapt of vervangen. De pittige en uitstekend onderhouden baan, die vreemd genoeg in industriegebied ligt, zal nu nog veel populairder gaan worden. Greenfees liggen rond de 70 dollar, inclusief buggy.

TPC Four Seasons Las Colinas - Irving
Een topper op een topresort. Hier wordt elk jaar in mei het Byron Nelson Championship van de PGA Tour gespeeld. Geschikt, uitdagend en leuk voor elk niveau golfer en dat zie je toch niet vaak op banen waar de wereldtop strijdt. Kale greenfee in het weekend inclusief buggy ligt wel rond de 195 dollar, maar hoe vaak kan je nu zeggen dat je bal in de divot van Boo Weekly of Matt Kuchar lag?

Stevens Park Golf Course - Dallas
‘Little Augusta’ wordt deze volledig gerenoveerde golfbaan genoemd. Mooie hoogteverschillen, prachtig groen en oude eiken geven je niet echt het gevoel in het droge Texas te zijn. De baan staat in de top-50 van beste openbare golfbanen van Amerika. In het weekend betaal je 50 dollar voor een greenfee met buggy.

Cowboys Golf Club - Grapevine

Cowboys Golf Club - Grapevine
De golfbaan van het beroemde football team Dallas Cowboys en ook de één van de duurste. Mooie, boom- en waterrijke glooiende baan met NFL-thema, vooral mooi voor bedrijfsdagen, evenementen en zelfs huwelijken. Er zijn diverse golfpakketten te koop, compleet met snacks, grill en drinken, een caddie, Cowboys shirt, handoek en ballen en nog veel meer. Kost wat, maar vooral als je een fan bent is dit zeker dag golf om nooit te vergeten. De kans dat je beroemdheden in de baan tegenkomt is ook vrij groot.

Topgolf Driving Ranges
Alles is groot, dus ook de oefenfaciliteiten voor golf zijn vaak bizar. De driving ranges van Topgolf zijn een belevenis op zich: een compleet gebouw met 190 HDTV’s, restaurants, vergaderzalen en twee lagen afslagplaatsen waarbij alle informatie van je swing wordt getoond op het scherm en natuurlijk gratis wifi.

Kijk voor meer golfbanen in Dallas op www.visitdallas.com

ForthWorth Colonial Country Club (Foto Bert van der Toorn)

Golfen bij Fort Worth

De bekendste golfclub in Fort Worth is waarschijnlijk de exclusieve Colonial Country Club. Op deze prachtige en oude golfbaan wordt elk jaar het Crown Plaza Invitational gespeeld, een groot toernooi van de PGA Tour. Fort Worth heeft gelukkig ook genoeg andere goede golfbanen waar je als greenfee speler meer dan welkom bent.

Waterchase Golf Club - Fort Worth
Eén van de populairste openbare golfbanen in Fort Worth. Een par-72 baan met vijf par-3 holes en vijf par-5 holes. Elke hole heeft zes verschillende teeboxen, dus iedereen kan van deze baan genieten. Indrukwekkende waterpartijen en spannende holes. Greenfees rond de 50 dollar, incl. buggy.

Liever eerst nog een lesje nemen? Dat kan hier beter dan waar dan ook! De Waterchase Golf Club is ook de locatie van één van de vele beroemde Jim McLean Golf Schools. Hier worden de toekomstige groten der golfaarde klaargestoomd voor die moeilijke stap naar de top. Maar ook de beginnende golfer kan hier zonder problemen een lesje boeken.

Golf Club at Fossil Creek - Fort Worth
Deze golfbaan uit 1987 oogt als een linksbaan en werd ontworpen door niemand minder dan Arnold Palmer. De baan is geschikt voor alle niveaus, maar met Arnold Palmer aan de tekentafel weet je zeker dat je bal maar zelden vlak zal liggen op de fairways. Op 15 van de 18 holes komt water in het spel. Een zeer toegankelijke golfbaan met greenfees vanaf 32 dollar, inclusief buggy.

Iron Horse Golf Club - Fort Worth
Deze par-70 baan ligt in het noorden van Forth Worth in North Richland Hills. Een leuke, baan waar precisie is vereist door de smalle fairways, bomen en watertjes. Je kunt hier vaak al vanaf 25 dollar golfen. Ook dat is inclusief buggy!

Kijk voor meer golfbanen in Fort Worth op www.fortworth.com

08-01-2015